fbpx Rekord i antall koronapasienter innlagt på sykehusene Hopp til hovedinnhold

Rekord i antall koronapasienter innlagt på sykehusene

Det er 358 koronapasienter innlagt på sykehus mandag, 27 flere enn søndag. Dette er nok en rekord for antall innlagte på sykehusene.

109 er innlagt på intensivavdeling, som er tre flere enn søndag. Til sammen 62 pasienter får respiratorbehandling. Det er fire flere enn dagen før, opplyser Helsedirektoratet.

Bare sju prosent av alle over 45 år her i landet er uvaksinert. Likevel er vel 40 prosent av de koronainnlagte på norske sykehus uvaksinerte, ifølge tall fra FHI.

Også søndag var det rekord da 331 koronapasienter var innlagt på sykehus.

Før dette var forrige rekord 1. april 2020. Da var det 325 innlagte pasienter.

Flest innlagte i Helse Sør-Øst

248 av pasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse Sør-Øst, mens 24 pasienter er innlagt ved Helse Nord. Både ved Helse Midt-Norge og Helse Vest er det 43 innlagte koronapasienter.

83 av pasientene på intensivavdeling er innlagt ved Helse Sør-Øst, mens dette gjelder tolv ved Helse Midt-Norge. Ti intensivpasienter er innlagt ved Helse Vest og fire ved Helse Nord.

– Stadig mer alvorlig

Folkehelseinstituttet kom mandag med en ny risikovurdering hvor de betegner koronasituasjonen som stadig mer alvorlig.

– Omikronvarianten vil allerede i desember forårsake en bølge med mange syke, mange innleggelser, betydelig belastning på helsetjenesten og betydelig belastning på samfunnet, blant annet gjennom utbredt sykefravær, skriver FHI i risikovurderingen.

I en modellering av smittesituasjonen beregner FHI at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller per dag og 50 til 200 innleggelser per dag dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig.

Siden februar i fjor har 317.880 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser mandagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Hittil i 2021 har 255.153 personer blitt smittet (per 9.12). I hele 2020 ble det registrert 50.153 smittetilfeller.

Som i mars 2020

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til TV 2 at smittesituasjonen etter omikron er ganske lik situasjonen i mars 2020, før vaksinene.

Han viser til at både smittetall og innleggelsestall stiger, og at vaksinene ikke ser ut til å gi full beskyttelse mot omikronvarianten.

– Vi er litt tilbake til mars 2020 da ingen i befolkningen egentlig hadde spesielt god beskyttelse mot det nye viruset. Nå ser det ut som vaksinene ikke beskytter oss så veldig godt mot denne nye varianten, og da er vi litt tilbake i samme situasjon, bortsett fra at vaksinene kanskje beskytter deg mot å bli alvorlig syk. Det er selvsagt veldig viktig, men det kan likevel bli en ganske krevende smittesituasjon, sier Nakstad til TV 2.

Han understreker at vaksinene gir viktig beskyttelse mot alvorlig sykdom, og at det ser ut til at den vil ha samme beskyttelse mot alvorlig sykdom ved omikronsmitte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse