fbpx Flere sykehus innfører strenge besøksrestriksjoner Hopp til hovedinnhold

Flere sykehus innfører strenge besøksrestriksjoner

Mann med munnbind gir stoppsignal

Smittesituasjonen har fått mange norske sykehus til å innføre eller vurdere strenge besøksrestriksjoner eller -forbud. Se oversikten her.

Pårørende som ønsker å besøke sine kjære på sykehus før jul, kan risikere å bli stanset i døra.

En rekke norske helseforetak har nemlig de siste dagene innført strengere besøksrestriksjoner og sågar besøksforbud, mens andre igjen vurderer å stramme inn i nær fremtid.

Restriksjonene kan fort endre seg, så det kan være lurt å ta en titt på helseforetakets hjemmeside i forkant dersom du planlegger et sykebesøk.

Folkehelseinstituttet oppdaterte sine råd til besøkende og ledsagere i spesialisthelsetjenesten sist 8. desember. De skriver at det bør legges til rette for besøk på alle avdelinger, men viser også blant annet til en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.

Besøksrestriksjoner per 16. desember

  • Oslo universitetssykehus innførte besøksforbud fra onsdag 15. desember. «Besøkende slipper ikke inn dersom de ikke har fått spesialtillatelse», skriver sykehuset på sine nettsider. Det finnes derimot enkelte unntak, deriblant ledsagere til pasienter under 18 år, til pasienter som har vansker med å gjøre seg forstått og partnere til gravide/fødende.
  • Sykehuset Østfold innførte besøksforbud allerede 10. desember. Det er gjort unntak for blant annet fødsel/barsel, pasienter med avklart behov for følge. Sykehuset vil også prøve å legge til rette for at alvorlige syke pasienter kan få besøk etter avklaring med avdelingen på forhånd, og etter avtale kan det gjøres unntak ved besøk i psykisk helsevern og ved besøk hos barn.
  • Sykehuset i Vestfold har ikke besøksforbud, men oppfordrer til å unngå besøk på sykehuset dersom det ikke er absolutt nødvendig.
  • Sykehuset Innlandet innførte på sin side besøksstopp fra og med tirsdag 14. desember. Også her er det gitt unntak for blant fødende og pasienter med avklart behov for følge. Sykehuset skriver på sine nettsider at de også prøver å legge til rette for at alvorlige syke pasienter kan få besøk etter avklaring, og at det også etter avtale kan gjøres unntak ved besøk i psykisk helsevern og ved besøk hos barn.
  • Helse Fonna innførte besøksrestriksjoner allerede 29. november i forbindelse med at sykehuset gikk til gul beredskap. Reglene her innebærer blant annet at hver pasient kun får besøk av én person per dag og kun i visittiden. Besøkene bes avgrenses til en halv time for flermannsrom og en time enerom. Besøk til kritisk syke, døende, fødende samt barn og unge blir prioritert.​
  • Helse Bergen har ikke besøksforbud, men strammet inn sine restriksjoner tirsdag 14. desember. De oppfordrer generelt å vente med besøk til pasienten kommer hjem.
  • Sørlandet Sykehus informerer på sine nettsider at de for tiden ønsker færrest mulig besøkende og krevar at alle som ønsker å besøke sykehuset kontakter avdelingen de ønsker å besøke for å avtale dette på forhånd. Det er hver enkelt avdeling som avgjør hvor mange besøkende som kan komme. 
  • Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser til Sykepleien at klinikksjefene der er bedt om å forhøre seg i sine avdelinger. Så skal pandemiutvalget, som møtes fredag 17. desember, ta stilling til om det er behov for innstramming. 
  • Ahus har for tiden besøksrestriksjoner i tråd med anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.
  • St. Olavs hospital i Trondheim har ennå ikke innført besøksforbud, men opplyser at de vurderer situasjonen fortløpende. 15. desember ble det her gjeninført adgangskontroll med vektere ved inngangene.
  • Vestre Viken helseforetak har siden begynnelsen av desember bedt alle om å begrense antall besøk til et minimum.
  • Stavanger Universitetssjukehus har visse besøksrestriksjoner for å begrense smitte. Blant annet ber de om at alle besøk vurderes nøye, og besøkende blir bedt om å registrere kontaktinformasjonen i tilfelle det blir behov for smittesporing.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse