fbpx Støre med vaksineløfte: – Vi skal få til et taktskifte Hopp til hovedinnhold

Støre med vaksineløfte: – Vi skal få til et taktskifte

Jonas Gahr Støre

Støre ber nå kommunene om å stå klare til å sette 400.000 vaksinedoser i uka på landsbasis.

– Nå skrur vi opp farten i vaksineringen, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han redegjorde for regjeringens koronastrategi fra Stortingets talerstol tirsdag.

– Vi skal få til et taktskifte, lovet Støre.

Han ber nå landets kommuner om å stå klare til å sette totalt 400.000 vaksinedoser i uka, i utgangspunktet ut april neste år. Regjeringen har bestemt at alle over 18 år skal tilbys en tredje vaksinedose. Først i køen står personer over 65 år og helsepersonell.

Samtidig kom Støre med en innstendig bønn til landets uvaksinerte:

– Mitt klare bud til alle som nå har takket nei, er: Takk ja og vaksiner dere, sa Støre.

Støre redegjorde for regjeringens tiltak og anbefalinger.

Se alle tiltakene nederst i saken.

Strammer inn

Vi jobber nå med nye innstramminger i grensereglene og vil senere i dag komme tilbake med mer informasjon om dette, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Arbeidet med innstramminger i innreisereglene gjøres i tett dialog med helsemyndighetene og med andre land, sa Støre fra Stortingets talerstol tirsdag. Han redegjorde da for regjeringens koronastrategi.

– La det ikke være noen tvil – regjeringen er beredt til å iverksette nødvendige tiltak raskt dersom situasjonen tilsier det og vi har solid faglig dekning, sa han videre.

Solberg kritiserer regjeringens innreiseregler

Høyre-leder Erna Solberg er kritisk til at regjeringen holder på lettelsene i innreiserestriksjonene som kom i forrige uke.

Det er positivt at regjeringen har kommet med nye innreiserestriksjoner som følge av omikronvarianten, sa Solberg i Stortinget tirsdag.

– Samtidig registrerer jeg at regjeringen holder fast ved fjerningen av innreiserestriksjoner som trådte i kraft natt til fredag, også for Sør-Afrika og landene rundt, sa hun.

Dette er ifølge Helsedirektoratet en politisk vurdering, påpekte Solberg.

Hun er også kritisk til at regjeringen i liten grad pålegger enkelte grupper karantenehotell, men mener de lener seg på tillitsbaserte ordninger.

– Jeg har lyst til å minne om at vi har erfaringer om at tillitsbaserte ordninger ikke ga den effekten at folk fulgte godt nok opp, sa hun.

Solberg understreket også at regjeringen bør redegjøre for hvorfor de ikke følger helsemyndighetenes råd.

– I dag innfører man nasjonale råd som Helsedirektoratet ga for tre uker siden, sa hun.

Fakta
Fakta om nye koronatiltak

Dette er koronatiltakene statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) offentliggjorde under redegjørelsen i Stortinget tirsdag:

Nasjonale tiltak

  • Hvis du bor sammen med en som er smittet, må du holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test. Dette gjelder for voksne, enten de er vaksinert eller uvaksinert. For å slippe karantene må vaksinerte teste seg på nytt senest etter sju dager. Uvaksinerte må teste seg daglig i sju dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test. For barn er dette ikke en plikt, men en anbefaling.
  • Hvis du blir smittet av covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Fram til i dag har kravet vært to dager for vaksinerte uten symptomer. I tillegg må du ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.

Nasjonale anbefalinger:

  • Det innføres en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind i kontakt med helse- og omsorgstjenesten.
  • Regjeringen innfører en nasjonal anbefaling om å bruke munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesentre der det ikke er mulig å holde avstand.
  • I tillegg videreføres anbefalingen om jevnlig å teste skoleelever i områder med økende smittespredning og høy belastning i helse- og omsorgstjenesten
  • Regjeringen ber om at kommuner med økende smitte og høy belastning i helsetjenesten vurderer økt brukt av hjemmekontor.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse