fbpx Norge har passert 1.000 koronadødsfall Hopp til hovedinnhold

Norge har passert 1.000 koronadødsfall

Illustrasjon av korona-viruset. Foto: Mostphotos
ØKER: Smittetrenden i Norge er stigende. Det siste døgnet er det registrert 1470 koronasmittede i Norge, som er 314 flere enn samme dag i forrige uke. Foto: Mostphotos

Over 1000 koronarelaterte dødsfall er nå registrert i Norge. Ifølge FHI har 1002 personer i Norge mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Det første registrerte koronadødsfallet i Norge kom 12. mars i fjor. Siden den gang har over 1000 koronasmittede personer mistet livet, enten med eller av viruset.

Ifølge Folkehelseinstituttet mandag har tallet nå steget til 1002. Dermed er nok en grense i epidemiutviklingen krysset.

- Pandemien er ikke over

– Jeg har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB.

Hun minner om at pandemien ikke er over, og at dette viser viktigheten av at alle bidrar til å få ned smitten og hindre alvorlig sykdom.

– Hver og en kan bidra med å ta vaksinen, følge smittevernrådene og holde seg hjemme og teste seg ved symptomer, sier Kjerkol.

Stigende smitte

– Vaksinen gir god beskyttelse mot smitte og sykdom, men effekten avtar over tid. Det gjelder spesielt for de eldste. Mange av de som er innlagt på sykehusene nå, er eldre personer som ble vaksinert på senvinteren. Det er derfor svært viktig at eldre over 65 år nå får oppfriskningsdose så raskt som mulig, og jeg oppfordrer kommune til å prioritere dette, sier helseministeren.

Smittetrenden i Norge er stigende. Det siste døgnet er det registrert 1470 koronasmittede i Norge, som er 314 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2055 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1667.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.