fbpx Fire av ti koronadøde i Norge smittet på helseinstitusjon Hopp til hovedinnhold

Fire av ti koronadøde i Norge smittet på helseinstitusjon

KAN VÆRE HØYERE: Smittetallene for dem som er smittet av korona på helseinstitusjon kan være høyere fordi det er hele 37 prosent som har ukjent smittested, melder NRK. (Illustrasjonsfoto: Lightpoet/Mostphotos)

348 personer har dødd av koronasmitte de trolig har pådratt seg ved norske helseinstitusjoner. Totalt er 1 585 personer registrert smittet der.

Flesteparten av disse smittetilfellene, 1 255, har funnet sted i Helse sør-øst, viser tall som NRK har hentet inn.

Den videre fordelingen er 223 i Helse vest, 58 i Helse nord og 49 i Helse Midt-Norge.

827 døde totalt så langt

Legen som bestiller koronaprøver til pasienter som tester positivt, skal opplyse hvor smitten har skjedd. Fra mars 2020 til utgangen av august i år er altså 1 585 tilfeller blitt registrert med antatt eksponeringssted «Helseinstitusjon – pasient».

Så langt i pandemien er totalt 827 personer døde av koronasmitte i Norge, ifølge Folkehelseinstituttets oversikt.

Det var mest smitte som kunne knyttes til helseinstitusjoner ved årsskiftet. Da var det også generelt høye smittetall i befolkningen.

Tallet kan være høyere

Innen variabelen «antatt smittested», er det en høy andel med ukjent smittested. Hele 37 prosent.

Flere av disse kan ha blitt smittet på helseinstitusjoner. Smittetallene for dem som er smittet av korona på helseinstitusjon kan derfor være høyere, melder NRK.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.