fbpx Sykepleier i Tyskland kan ha gitt saltløsning istedenfor koronavaksine Hopp til hovedinnhold

Sykepleier i Tyskland kan ha gitt saltløsning istedenfor koronavaksine

bildet viser vaksinering

Rundt 8 500 tyskere bes om å bestille ny vaksinetime, etter at det har kommet frem at en sykepleier kan ha gitt dem saltløsning istedenfor koronavaksine.

De rammede holder til i Friesland-distriktet i delstaten Niedersachsen nord i landet, skriver Der Spiegel. Kvinnen var engasjert av Røde Kors ved et vaksinesenter i distriktet.

Oppdaget i april

Det ble fattet mistanke om utbyttingen av vaksinedosene allerede i april, men sykepleieren erkjente da kun å ha fylt saltløsning i seks vaksineflasker, angivelig for å dekke over at hun hadde mistet dem i gulvet mens hun fylte sprøyter.

De aktuelle dosene skal ha blitt gitt i mars og april. Det er helt ufarlig å få saltløsning, men på det tidspunktet var det først og fremst eldre personer som ble vaksinert, og disse er mer utsatt for alvorlig sykdom som følge av covid-19.

Skeptisk til vaksiner

Ifølge politiet har det gjennom etterforskning kommet frem opplysninger som tyder på at utbyttingen var med overlegg og langt mer omfattende enn først antatt. Motivet er uklart, men ifølge politiet skal kvinnen ha uttrykt skepsis til vaksiner.

Sammenliknet med influensa

Der Spiegel får opplyst at kvinnen i sosiale medier har sammenliknet covid-19 med influensa, og at hun via meldingstjenesten WhatsApp har delt en karikaturtegning som sirkulerte blant konspirasjonsteoretikere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse