fbpx Sykepleier i Tyskland kan ha gitt saltløsning istedenfor koronavaksine Hopp til hovedinnhold

Sykepleier i Tyskland kan ha gitt saltløsning istedenfor koronavaksine

bildet viser vaksinering
TUSENVIS: Så mange som 8 500 tyskere kan ha blitt injisert med saltløsning istedenfor koronavaksine i mars og april i år, skriver Der Spiegel. (Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB)

Rundt 8 500 tyskere bes om å bestille ny vaksinetime, etter at det har kommet frem at en sykepleier kan ha gitt dem saltløsning istedenfor koronavaksine.

De rammede holder til i Friesland-distriktet i delstaten Niedersachsen nord i landet, skriver Der SpiegelKvinnen var engasjert av Røde Kors ved et vaksinesenter i distriktet.

Oppdaget i april

Det ble fattet mistanke om utbyttingen av vaksinedosene allerede i april, men sykepleieren erkjente da kun å ha fylt saltløsning i seks vaksineflasker, angivelig for å dekke over at hun hadde mistet dem i gulvet mens hun fylte sprøyter.

De aktuelle dosene skal ha blitt gitt i mars og april. Det er helt ufarlig å få saltløsning, men på det tidspunktet var det først og fremst eldre personer som ble vaksinert, og disse er mer utsatt for alvorlig sykdom som følge av covid-19.

Skeptisk til vaksiner

Ifølge politiet har det gjennom etterforskning kommet frem opplysninger som tyder på at utbyttingen var med overlegg og langt mer omfattende enn først antatt. Motivet er uklart, men ifølge politiet skal kvinnen ha uttrykt skepsis til vaksiner.

Sammenliknet med influensa

Der Spiegel får opplyst at kvinnen i sosiale medier har sammenliknet covid-19 med influensa, og at hun via meldingstjenesten WhatsApp har delt en karikaturtegning som sirkulerte blant konspirasjonsteoretikere.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.