fbpx Sykepleier i Trøndelag anmeldt for journalsnoking Hopp til hovedinnhold

Sykepleier i Trøndelag anmeldt for journalsnoking

En sykepleier ved Sykehuset Levanger er anmeldt for å ha snoket i journalen til en kollega etter en gynekologisk undersøkelse.

Nå beklager sykehusdirektøren, skriver Trønder-Avisa.

En kvinne som selv er ansatt ved sykehuset, ble pasient i forbindelse med svangerskap. I den forbindelsen var hun inne til flere kontroller og undersøkelser i forkant av fødselen. Etter at kvinnen hadde vært på en gynekologisk undersøkelse, ble det snoket i journalen hennes.

Oppdaget det selv

Kvinnen oppdaget snokingen da hun begjærte innsyn i loggen til sin egen journal. Der kom det fram at en sykepleier hadde gått gjennom samtlige journalnotater siden 2004.

Kvinnen hadde på forhånd bedt om at den aktuelle sykepleieren ikke skulle ha noe med hennes pasientforløp å gjøre og heller ikke få informasjon om henne som pasient.

– Det føles som et digitalt overgrep, og det gjør noe med meg. Etter at jeg oppdaget dette, har jeg vært veldig preget av det som skjedde, sier hun til Trønder-Avisa.

Direktøren beklager

Sykehusdirektør Tor Åm i Helse Nord-Trøndelag sier han ønsker å beklage overfor pasienten og sier han er lei seg for at sykehuset ikke i tilstrekkelig grad har etterkommet hennes ønsker og fulgt opp saken slik hun forventet.

Åm ønsker ikke å si noe om hva slags reaksjoner journalsnokingen har ført til for den ansatte.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse