fbpx Vikarbyrå opplever sommerrekord: – Det har vært ekstremt i år Hopp til hovedinnhold

Vikarbyrå opplever sommerrekord: – Det har vært ekstremt i år

Bildet viser tre eldre personer som sitter rundt et bord på sykehjem. En sykepleier bøyer seg over den ene damen og smiler, mens en mannlig sykepleier står og smiler til de andre.

– Uten vikarbransjen er jeg ikke sikker på at alle hadde klart å få dette til å gå rundt, sier daglig leder i Dedicare Norge, Bård Kristiansen.

Vikarbyrået har ifølge daglig leder aldri opplevd større etterspørsel etter vikarer enn denne sommeren.

Koronapandemien har gjort sitt

– Klarer dere å levere nok?

– Vi har vel aldri hatt en sommer hvor vi har klart å levere alt personell som kundene etterspør. I år har vi rekordmange vikarer utleid, men vi klarer likevel ikke å fylle behovet, sier Bård Kristiansen.

Han merker at sykepleiermangelen og koronapandemien har gjort sitt til at etterspørselen er større i år enn tidligere år.

– Det har vært ekstremt i år. Ikke minst fordi kommunene skal ha personell til vaksineringsarbeid. Uten vikarbransjen er jeg ikke sikker på at alle hadde klart å få dette til å gå rundt, sier han.

Etterspør alle typer personell

Men han skulle gjerne hatt flere vikarer å leie ut.

– Sykehus og kommuner etterspør alle typer personell. Det er snakket mye om sykepleiermangel, men bildet er det samme også på legesiden, sier Kristiansen.

– Dette er vel gode nyheter for dere?

– Vel … Rent omsetningsmessig er det jo bra for oss, men det er aldri bra at vi ikke kan levere personell som kundene våre har behov for.

Bård Kristansen/Dedicare

Dedicare leier i hovedsak ut vikarer fra andre nordiske land.

– Vi har nesten ikke norske sykepleiere. Våre vikarer kommer stort sett fra Sverige, Danmark og Finland, men de må kunne språket, sier han.

– Det har vært mye ekstra jobb

– Har koronapandemien gitt dere noen ekstra utfordringer?

– Ja. Reiserestriksjoner har blant annet gjort at vi har måttet leie et hundretalls karanteneboliger til vikarene. Det har også vært mye jobb med å informere våre vikarer om stadige endringer i smittevernreglene. Smittesituasjonen og restriksjonene har variert mellom landene, så det har vært en del jobb å sørge for at alle vet hvilke regler som gjelder til enhver tid. Det har gått greit, men det har vært mye ekstra jobb – også for oss, sier han.

Kristiansen håper at vikarbyråenes rolle for å avhjelpe sees i et positivt lys.

– Vi har vel også fått synliggjort at vi er viktige aktører for at helsetjenesten skal fungere året rundt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse