fbpx Ingen koronapasienter på Ahus for første gang siden september i fjor Hopp til hovedinnhold

Ingen koronapasienter på Ahus for første gang siden september i fjor

MIDT I PANDEMIEN: Kort statusoppdatering og utdeling av øyebeskyttelse, før cirka tretti sykepleiere på intensiven skal skifte til smittevernutstyr. Bildet er fra i fjor vår. Direktør Øystein Mæland (innfelt) er stolt av de ansatte. Foto: Ahus / Anne Haga

Tirsdag var det ingen covid-pasienter innlagt på Akershus universitetssykehus (Ahus). Grafikken under viser hvor mange smittede pasienter som har vært innlagt siden mars i 2020. Den 1. september i fjor var det heller ingen innlagte, men det endret seg raskt.

Bare en dag tidligere gjennom pandemien har det vært null koronapasienter på sykehuset, hvor det siden mars 2019 totalt har vært innlagt 1.279 slike pasienter.

–­ Det er en svært gledelig utvikling etter en krevende tid. Samtidig vil vi fortsatt følge utviklingen og være klar hvis det skulle komme en ny pågang, sier administrerende direktør Øystein Mæland ved Ahus i en pressemelding.

Størst belastning av alle sykehus

Ahus er det sykehuset i landet som har hatt den største belastningen i pandemien. Over 228 av de 1279 pasientene har fått intensivbehandling, i tillegg til øvrige pasienter med behov for intensivbehandling. Alderen på de innlagte har variert fra under 18 til over 70 år.

Gjennomsnittlig liggetid for alle covid-19 pasienter på Ahus var 7,4 døgn, mens de 228 som har vært innlagt på intensivavdelingen har en liggetid på gjennomsnittlig 18 døgn.

Merbelastningen pandemien har gitt over så lang tid, har vært krevende for Ahus-personalet, påpeker han:

–­ Vi har mange gode grunner til å være stolte over at vi på tross av stor pågang har hatt kapasitet til å ta imot og gi behandling av høy kvalitet til så mange svært syke pasienter, sier direktør Øystein Mæland.

Flest i april i år

Det var flest innlagt på Ahus 8. april 2020. Da fikk i alt 70 koronapasienter behandling på sykehuset.

Til sammen 1214 pasienter med covid-19 er til nå utskrevet fra Ahus. I alt 65 pasienter som har vært innlagt med covid-19, har dødd på Akershus universitetssykehus i samme tidsperiode, ifølge en pressemelding fra Ahus.

INTENSIVEN: Covid-19-pasientene har fått respirasjonsstøtte i 10-12 dager i gjennomsnitt. I denne tiden er de under grundig overvåking. Bildet er fra i fjor vår. Foto: Ahus/Anne Haga

22 nye utdanningsstillinger for intensivsykepleiere

For 2021 er det bevilget ekstra midler som til sammen gir 22 flere utdanningsstillinger i intensivsykepleie, skriver Ahus-ledelsen i pressemeldingen.

Samlet vil det fra 2021 være 30 i utdanningsløp for å bli intensivsykepleier. 19 sykepleiere vil i tillegg fullføre sin intensivutdanning i år etter tidligere opptak.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.