fbpx WHO: Pandemien har kostet 115 000 helsearbeidere livet Hopp til hovedinnhold

WHO: Pandemien har kostet 115 000 helsearbeidere livet

Tomme senger
MANGE DØDELIGE UTGANGER: Tallet på døde helse- og omsorgsarbeidere har nå passert 100 000 med god margin, ifølge WHOs anslag. Foto: Mostphotos

Helsearbeidere verden over har måttet betale en høy pris under koronapandemien. Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at 115 000 har måttet bøte med livet.

– Mange har selv blitt smittet, og selv om rapporteringen er mangelfull, anslår vi at minst 115 000 helse- og omsorgsarbeidere har betalte den ultimate prisen for å hjelpe andre, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Hylle de som kjemper

Tedros, som mandag talte i WHOs hovedforsamling, sa at han ikke ville be om ett minutts stillhet til ære for helsearbeidere som har ofret livet, men oppfordret i stedet alle til å klappe og rope ut sin hyllest til millioner av helsearbeidere verden over.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.