fbpx Sykepleiedagen feiret med avduking av sykepleierportrett Hopp til hovedinnhold

Feiret dagen med avduking av sykepleier­portrett

Avduking av sykepleieportrett

I pøsende regnvær ble den internasjonale sykepleierdagen 12. mai markert på Rikshospitalet med taler og NSF-trommekorps.

Administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus Bjørn Atle Bjørnbeth gratulerte sykepleierne med dagen. Rammen for feiringen var avduking av portrettet med den erfarne intensivsykepleieren Anniken Maamoen.

Sykepleierportrettet, som er malt av gatekunstner Håkon Børs-Lind, er med dette flyttet fra Oslo S til Rikshospitalets inngangsparti.

Les også saken om bildet og Maamoen fra i mai i fjor: Sykepleieren som blir hyllet

Avduking av sykepleieportrett

Meningsfylt arbeid

Den portretterte intensivsykepleieren holdt en tale og delte erfaringer og refleksjoner etter ett år med pandemi.

– Hvem hadde trodd at vi skulle stå i krigen i så lang tid, sa Anniken Maamoen.

Hun spurte:

– Hva er det som får oss til å stå i jobben, dag etter dag, med pandemi, tøff turnus, tung jobb og lave lønninger?

Svaret, sa hun, er det meningsfylte rike med det å hjelpe mennesker i nød. Den fantastiske følelsen av å redde et liv eller gi en verdig avslutning på livet, noe hun sa at ikke hadde vært mulig å oppnå uten gode kollegaer.

Krise ga oppmerksomhet

Det positive med all oppmerksomhet rundt intensivsykepleierne mener hun er at de endelig har fått samfunnet til å forstå behovet for kompetansen. Fordi mangel på dem er et samfunnsproblem.

– Nå trenger vi våre pionerer og sykepleiere. Gi oss vilkår til å stå i jobben mange år til. Fordi nå er vi slitne og de nye som kommer, er ikke klare til kamp før om sju år, sa hun.

Sikre nødvendig kompetanse

NSF fylkesleder Oslo Bård Eirik Ruud talte til de frammøte som en stolt intensivsykepleier. Han reflekterte over at Sykehus-Norge ikke var forberedt på en pandemi, og møtte utfordringer som de ikke har sett maken til.

– Sykepleiere har vært med å løfte og bære oss gjennom krisen. Historiene om hva dere har stått i, viser at uten sykepleiere, stopper helsevesenet, sa Ruud.

Han påpekte at Sykepleierforbundet har varslet om at det må gjøres noe for å sikre livsnødvendig og livsviktig kompetanse. Det må utdannes nok sykepleiere og spesialsykepleiere, fremholdt han.

Trommekorps

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse