fbpx Gir fullvaksinerte lettelser Hopp til hovedinnhold

Gir fullvaksinerte lettelser

Fullvaksinerte får nå lettelser i privat sammenheng, men må inntil videre følge samme råd og regler som alle andre i det offentlige rom.

Hittil har 18 prosent, 18 680 personer, av de 103 000 helsearbeiderne på sykehusene fått to doser.

Ser vi på alle de 375 500 ansatte i helse- og omsorgstjenestene med pasientnært arbeid, så er det 15,6 prosent som har fått to doser, de utgjør totalt 56 600 personer, inkludert i disse er også de 18 680 personene på helseforetakene. Tallene er per 25. april.

Nye råd for dem som har fått to doser

Beslutningen om lettelser ble offentliggjort på en pressekonferanse onsdag.

– Fullvaksinerte kan ha nærkontakt med andre fullvaksinerte og fullvaksinerte i risikogruppen. Fullvaksinerte kan ha nærkontakt med uvaksinerte som ikke er i risikogruppen, sa helseminister Bent Høie (H).

Ifølge statsråden kan det etter hvert også komme ytterligere lettelser for fullvaksinerte som har fått vaksinesertifikat.

Ute blant folk i det offentlige rom må vaksinerte følge råd og regler som avstand, antall, hygiene og munnbind
Helseminister Bent Høie (H)

Samme råd og regler i offentlige rom

I det offentlige rom blir det inntil videre slik at de samme rådene og reglene gjelder for alle.

– Ute blant folk i det offentlige rom må vaksinerte følge råd og regler som avstand, antall, hygiene og munnbind, sa Høie.

Han viste til at det også for vaksinerte er mulig å bli smittet av covid-19, og at det er mulig for vaksinerte å smitte andre. Samtidig er det vanskelig å vite hvem som er vaksinert og ikke ute blant folk.

Spesialsykepleiere og leger på topp

13 647 leger på helseforetakene har fått én dose. 4678 av dem har fått to doser. Dette utgjør henholdsvis 83,4 prosent og 28,6 prosent.

Spesialsykepleierne ligger tett opp til disse andelene, med 83,2 prosent som har fått en dose, og 26,7 prosent har fått to.

Nær 3000 spesialsykepleiere ikke vaksinerte

I ukesrapporten til FHI står det at 18 136 spesialsykepleiere er planlagt vaksinert. Hittil har 15 098 fått en dose, og 4834 har fått to doser. Andelen utgjør 83 prosent med en dose, og 28 prosent har fått to sprøytestikk. Det betyr at det fortsatt er 3038 spesialsykepleiere som ikke har fått vaksine.

Tallene til FHI kan ikke skille ut andre kategorier av spesialsykepleiere enn jordmødre.

Sykepleierne og jordmødre 

Så langt er det 19 000 sykepleiere, av 24 800 totalt, i de regionale helseforetakene med pasientnært arbeid som har fått en dose, og av disse har 4275 fått to doser.

Blant jordmødre er tallene totalt 1688 av 2150 som har fått en dose, 78,5 prosent. 348 av disse har fått to.

Psykologer og pleiemedarbeidere på bunn

De gruppene med lavest andel som har fått to doser på sykehusene, er psykologene, med bare 3,6 prosent, ergoterapeuter med fire prosent og pleiemedarbeidere, hvor 4,4 prosent har fått to doser.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse