fbpx Ingen påskeforsinkelser i vaksineringen i Vestre Aker i Oslo Hopp til hovedinnhold

Ingen påskeforsinkelser i vaksineringen i Vestre Aker i Oslo

Vaksinesenter

Innbyggere i Vestre Aker bydel i Oslo møter opp til vaksinetid.

– Vi kjører vaksinering som vanlig, uavhengig av påsken, sier Inger Thommessen, som er rådgiver i Vestre Aker bydel i Oslo.

Bydelen får vaksinelevering i morgen tirsdag og vaksinerer da fortløpende til det ikke er flere doser igjen av leveringen.

Kan ta tid for ny timeavtale 

Avlyste timeavtaler i påskeferien er diskutert som et problem, eller mulig problem, for andre bydeler og Bærum i løpet av de siste dagene, men Vestre Aker har ikke blitt kontaktet av mange personer som takker nei til oppsatt time. Noen avlysninger har de fått, men det ikke er flere enn ellers.

Bydelen opplyser at hvis personer takker nei til den timen som er tilbudt grunnet ferieplaner, vil man bli kontaktet igjen med nytt tilbud først etter at de øvrige 5000 tusen i samme prioriteringsgruppe er kontaktet.

Ekstradoser brukes til å fullvaksinere

Vaksinen ankommer bydelen ofte på tirsdager. Folkehelseinstituttet tar ut vaksiner fra sin dypfrys, og deretter skal den defryses i ti timer før den kan distribueres ut i bydelene.

Bydelen bruker ekstradosene som blir igjen, på glassene på personer som står på en tilkallingsliste. Det er primært personer som venter på dose 2 av vaksinen, som av ulike årsaker ikke har møtt opp til time. Spennet for å sette siste dose er ganske stort.

Vaksinering på en rød dag

Vaksineteamet i Vestre Aker går i turnus som også gjelder helligdager. Denne uken får de 843 doser vaksiner levert.

– Dette betyr at vi kun har behov for å gjennomføre vaksinering tirsdag–torsdag. Dermed er det bare skjærtorsdag som blir vaksineringsdag av helligdagene i påsken, sier hun.

De har både sykepleiere og helsesekretærer som vaksinerer. På en vakt kan de sette 300 vaksiner, og et vaktskift (avhengig av vaksinetype) består av 4–7 sykepleiere.

Sykepleierne har ulike roller i vaktteamet: både opptrekk av vaksiner, ordinering av vaksine, vaksinering og tilstedeværelse i observasjonssonen etter vaksinering.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse