fbpx Helsedepartementet vil fjerne «advarsel» som reaksjon mot helsepersonell Hopp til hovedinnhold

Helsedepartementet vil fjerne «advarsel» som reaksjon mot helsepersonell

Gammel manns hånd i sykehusseng

Departementet ønsker i tillegg at helsepersonell kan pålegges faglig oppfølging.

Helsedepartement har sendt ut et høringsnotat hvor de blant annet foreslår å endre reaksjonene som Helsetilsynet gir til helsepersonell. Høringsfristen er satt til 3. mai.

Dette vil departementet endre

I høringsforslaget vil departementet fjerne dagens ordning hvor Helsetilsynet kan gi advarsel til helsepersonell. Ifølge departementet er de usikre på om denne reaksjonen har tilsiktet effekt.

Departementet ønsker heller at arbeidsgiver skal følge opp ansatte som bryter helselovgivningen, og foreslår at det innføres en ny reaksjon om faglig pålegg til helsepersonell.

– Reaksjonen innebærer ingen begrensning i autorisasjonen, men helsepersonellet kan pålegges å motta veiledning eller gjennomføre andre kompetansehevende tiltak, skriver departementet i høringsnotatet.

Departementet ønsker i tillegg at Helsetilsynet skal kunne pålegge arbeidsgiver å legge til rette for å følge opp faglige pålegg til helsepersonell. Faglig pålegg fra statsforvalteren (tidligere fylkesmannen journ.anm.) skal kunne påklages til Statens helsetilsyn.

I de tilfellene der Statens helsetilsyn ilegger et faglig pålegg, går det an å klage på vedtaket til Helsepersonellnemnda.

Departementet foreslår videre endringer når det gjelder suspensjon (midlertidig tilbakekall av autorisasjon mv.). Departementet ønsker at Statens helsetilsyn kan begrense suspensjonen til kun å gjelde helsepersonells adgang til å utføre visse arbeidsoppgaver i en periode, fremfor å suspendere all rett til å praktisere yrket.

– Positivt

Jan Fredrik Andresen er direktør i Statens helsetilsyn.

– Hva mener du om forslagene?

– Jeg vil ikke kommentere forslagene før vi har skrevet vårt høringssvar, sier Andresen til Sykepleien.

Han innrømmer imidlertid at han har en del tanker om forslagene.

– Det jeg kan si, er at det er mange interessante forslag i høringsnotatet, og jeg er positiv til mye. Vi ser frem til å skrive et godt høringssvar med våre synspunkter. Det er mye positivt her, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse