fbpx 8 av 120 prøver fra Nordre Follo hadde mutert virus Hopp til hovedinnhold

8 av 120 prøver fra Nordre Follo hadde mutert virus

Rådhus Nordre Follo
ØKER TALLET? Kommunen venter svar på flere prøver i løpet av mandagen. Foto: Lise Åserud / NTB

Av 120 nye analyserte koronaprøver fra Nordre Follo ble det påvist mutert virus i 8 av dem. – Positivt, sier kommuneoverlegen.

Totalt er det nå påvist 25 tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset i Nordre Follo. Den mer smittsomme koronavarianten har ført til full nedstengning i kommunen og en rekke kommuner rundt, inkludert Oslo.

– Jeg opplever det som positivt at så mange av prøvene som var til analyse hos FHI, ikke er det muterte viruset. Ethvert tilfelle av UK-varianten er selvsagt alvorlig, men vi kunne risikert at det var flere tilfeller av UK blant disse prøvene, skriver kommuneoverlege Kerstin Johnsen Myhrvold i en pressemelding.

– Vil kreve mer arbeid

Kommunen venter svar på flere prøver i løpet av mandagen.

Av de åtte nye koronaprøvene som er analysert, har sju direkte tilknytning til Langhus bo- og servicesenter og Tussestien barnehage, som tidligere er koblet til utbruddet.

– Det siste tilfellet av det muterte viruset vil kreve mer arbeid å spore, opplyser kommunen.

– Under kontroll

Mandag morgen sa ordfører Hanne Opdan i Nordre Follo til TV 2 at de mener å ha kontroll på utbruddet.

– Det vi vet per nå, er at vi har 74 smittetilfeller knyttet dette utbruddet, og vi opplever at utbruddet er under kontroll, sier ordføreren.

Kommunen har varslet pressekonferanse om saken klokka 12 mandag.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.