fbpx Svenske sykepleiere tvinges til å jobbe overtid Hopp til hovedinnhold

Svenske sykepleiere tvinges til å jobbe overtid

Sykepleier som løper og stresser.

Smittetrykket gjør at sykepleiere på Stockholm-sykehuset Karolinska universitetssykehus blir tvunget til å jobbe overtid.

– Så vidt jeg vet, har dette aldri tidligere skjedd på Karolinska, sier sykehussjef David Konrad til TT.

250 sykepleiere og 140 pleiearbeidere på sykehuset går inn i en turnus der det er pålagt overtidsarbeid fra og med tirsdag.

– Som alle vet, er trykket utrolig stort nå. Så i stedet for at vi som i dag måtte ringe og beordre personell til å jobbe overtid, gjør vi det slik, sier sykehussjefen.

Til sammen må hver sykepleier og pleiearbeider jobbe opp mot 43,8 timer i uka. Legene slipper unna, og jobber som vanlig.

Svenske sykehus mangler helsepersonell

Seks av Sveriges sju universitetssykehus oppgir nå at de mangler helsepersonell. Fremfor alt er mangelen på sykepleiere stor.

Ved alle sykehus blir ansatte bedt om å jobbe overtid, melder Sveriges Radio.

Norrlands universitetssykehus i Umeå er det eneste som sier det ikke trenger å flytte på ansatte mellom avdelinger for å håndtere ekstrabelastningen på grunn av koronapandemien.

Operasjoner utsettes, helsepersonell slutter

Alle sykehus unntatt Örebro oppgir at de har leid inn flere helsearbeidere, og at planlagte operasjoner er utsatte.

På universitetssykehuset Akademiska i Uppsala har 415 sykepleiere, hjelpepleiere og leger sluttet de første ti månedene i år. Det er 72 flere enn på samme tid i fjor.

– Det vi alle er redde for, er at de ansatte faktisk ikke har krefter til å bære belastningen som er i dag, sier HR-sjef Anna Wadenhov ved Akademiska.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse