fbpx Anatomieksamen 2020: – Jeg gjorde mitt beste Hopp til hovedinnhold

Anatomieksamen 2020: – Jeg gjorde mitt beste

Regine Hammeren Starup

Over 4000 sykepleierstudenter gjennomførte i dag den fryktede anatomieksamenen. – Det som irriterer meg mest, er at jeg ikke føler at jeg fikk vist hva jeg kan, sier sykepleierstudent Regine Hammeren Starup.

– Da var det gjort! konstaterer sykepleierstudent ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Regine Hammeren Starup over telefonen.

Hun har akkurat gjennomført den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Da Sykepleien snakket med henne i går, var hun nokså sikker på å stå.

– Hvordan gikk det?

– Jeg føler meg mest som et spørsmålstegn akkurat nå: Kommer jeg til å bestå? Det var uventet. Jeg visste eksamenen ville bli tøff, men jeg ble overrasket over hvor tøff den var, sier Starup.

LES: Anatomieksamen 2020: – Vi føler oss litt som prøvekaniner

Høyt ambisjonsnivå

Sykepleierstudenten beskriver eksamenen som intens og ambisiøs.

– Da jeg leste spørsmålene tenkte jeg «flott at det er tenkt at vi sykepleiere skal kunne dette». Det er jo positivt at de som har laget eksamenen, mener vi allerede nå skal kunne benytte et høyt klinisk termologisk språk. Altså at vi skal forstå sammenhenger mellom anatomien og fysiologien og være ferdig utlært med praktiske, fysiologiske tilnærminger allerede etter første semester, sier hun.

Det at studentene stort sett har måttet ta ansvar for egen læring på grunn av koronapandemien, gjør at Starup føler seg litt snytt.

– Det hadde vært fint om eksamenen samsvarer med det undervisningsopplegget skolen legger opp til, sier hun og legger til:

– Akkurat nå sitter jeg med en udugelighetsfølelse.

På samme tid ser hun at eksamensoppgavene er i samsvar med læringsmålene.

– Jeg føler jeg har vært igjennom store deler av det vi fikk på eksamen, men det var noen spørsmål som virket litt fjerne. Pensumet er så stort og skal læres på kort tid. Å få en dybdeforståelse er vanskelig.

Ikke verdens undergang

Strykprosenten på anatomieksamen er normalt nokså høy.

– Hvis jeg stryker, er jeg ikke alene. Da får jeg ta den om igjen. Det er jo ikke verdens undergang. Jeg kan bli en god sykepleier selv om det ikke gikk så bra som jeg hadde håpet på akkurat denne eksamenen, sier hun.

Sensuren faller først i januar.

– Kommer du til å sjekke sensorveiledningen for å se om du har bestått?

– Jeg tror jeg vil legge hele eksamenen litt vekk. For å si det slik: Jeg har ikke tenkt å snakke mye om denne eksamenen i juleferien.

– Det som irriterer meg mest, er at jeg ikke føler at jeg fikk vist hva jeg kan – at jeg kan mye mer enn eksamenen testet meg på. Men, men … Jeg gjorde mitt beste, sier Starup.

Her er eksamenen: Anatomieksamen 2020: Har du kontroll på anatomien?

Her er noen av reaksjonene etterpå: 

Anatomieksamen 2020: Studentene fortviler

Medeasy-sjefen: Har vært et forferdelig krevende år for studentene

Her kan du teste dine kunnskaper på tidligere eksamener:

Fra 2019Test deg selv i siste eksamen i anatomi

Fra 2018: Her er hele eksamen i anatomi: Er du oppdatert?

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse