fbpx Oslo universitetssykehus la ut sensitive pasientopplysninger Hopp til hovedinnhold

NRK: OUS la ut sensitive pasientopplysninger

Bildet viser Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Oslo universitetssykehus la ut pasienters navn og personnummer sammen med informasjon om psykiatri, abort, barnevern og kreft, ifølge NRK.

Oslo universitetssykehus la ut pasienters navn og personnummer sammen med informasjon om psykiatri, abort, barnevern og kreft, ifølge NRK.

I flere tilfeller gjelder dette taushetsbelagt informasjon, og slike opplysninger har ligget åpnet i sykehusets offentlige postliste i flere år, skriver NRK.

Pasienter, pårørende og ansatte

Blant annet er 60 personer navngitt i saker der barnevernet er involvert, deriblant bekymringsmeldinger, og over 20 pasienter ved psykiatriske avdelinger er navngitt. En kvinne som har søkt om abort er også identifisert.

De fleste rammede er pasienter, men også deres familiemedlemmer og sykehusansatte er rammet.

Tidligere er det kjent at helseforetaket i 275 tilfeller la ut navn og/eller personnummer i sin offentlige postjournal. Lekkasjen av de sensitive helseopplysningene har sammenheng med dette.

Beklager

Direktør Geir Teigstad ved Oslo sykehusservice har ansvar for avdelingen der lekkasjen kom fra. Han sier menneskelig svikt er årsaken.

Ifølge direktøren er det metadata som er lagt ut, altså navn, personnummer og avdelingen pasienten var innlagt på, samt overskriften på korrespondansen.

– Og om overskriften da inneholder for eksempel «bekymringsmelding», så vil det kanskje fremkomme der, sier Teigstad, som beklager det som har skjedd.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse