fbpx Edel Marlèn Taraldsen og Kent Hanssen er ny leder og nestleder i NSF Student Hopp til hovedinnhold

Edel Marlèn Taraldsen og Kent Hanssen er ny leder og nestleder i NSF Student

Edel Marlèn Taraldsen og Kent Hanssen
STUDENTVALG: I helgen fikk NSF Student lederduo: Edel Marlèn Taraldsen og Kent Hanssen. De skal sammen med nytt styre lede sykepleierstudentene det neste året. Foto: Privat

Økt kvalitet i sykepleierutdanningen, spesielt rundt praksis, er en av hovedjobbene den nye lederduoen er klar til å ta fatt på. 

Koronasituasjonen satt sitt preg på NSF Students årsmøte. Som tradisjon har studentene møttes på Klekken hotell utenfor Hønefoss. I år gikk ikke det, og NSF Student har gjennomført sitt første digitale årsmøte.

Til tross for noe små tekniske problemer ble årsmøtet gjennomført, og ny ledelse ble valgt. Ingvild Berg Lauritsen og Martin Wichstad har styrt studentorganisasjonen det siste året og takker nå for seg.

Ny leder fra Hammerfest

Edel Marlèn Taraldsen (26) ble valgt til ny leder. Hun har vært aktiv i NSF Student gjennom hele studietiden, som representant fra Finnmark.

Hun har både vært fylkesrepresentant i Finnmark, og de to siste årene en del av verveteamet samt styremedlem i det sentrale studentstyret. I snart to uker har hun kunnet kalle seg nyutdannet sykepleier.

På sørlandsdialekt forteller hun at det var kjærligheten som førte henne til Hammerfest for fem år siden.

– Jeg kommer til å pendle mellom Oslo og familien i Hammerfest det neste året, sier hun.

Det er først og fremst kvaliteten på sykepleierutdanningen Taraldsen er opptatt av å forbedre i sitt lederår.

– Særlig praksisdelen av utdanningen, sier hun og utdyper:

– NSF Student får stadig tilbakemeldinger fra sykepleierstudenter som uheldige med praksis.

– Hvordan da?

– Det er flere ting – for eksempel at de er uheldige med sin veileder, eller at studentene opplever å bli brukt som gratis arbeidskraft – fremfor å få oppgaver som gjør at de når læringsmålene som er nødvendig for å møte de krav som forventes av nyutdannede sykepleiere.

Takker for tilliten

Taraldsen har mange tanker og ideer som hun gleder til å få satt ut i livet.

– Jeg har brukt litt tid på å sette mine planer ned på papiret etter at jeg ble spurt om å stille som kandidat til ledervervet, sier hun.

– Gleder du deg?

– Ja. Jeg utrolig takknemlig for at jeg har fått en slik tillit av medlemmene, sier hun.

Det første hun ønsker å gjøre, er å sørge for at målene og vedtakene som ble gjort på årsmøtet denne helga, når ut til medlemmene.

Ny nestleder fra Bodø

Kent Hanssen (27) ble valg til nestledervervet. Han er akkurat ferdig med andre året ved Nord Universitet, campus Bodø.

– Jeg er derfor fremdeles student og må ta ett års permisjon, sier Hanssen.

Han har vært engasjert i NSF Student gjennom hele studietiden både lokalt, på fylkesnivå og nasjonalt. Hanssen har deltatt på årsmøtet flere ganger og vært en del av NSF Students verveteam.

– Jeg har særlig engasjert meg i tillitsvalgtgruppa, som er en arbeidsgruppe i studentstyret nasjonalt. Da fulgte jeg blant annet opp tillitsvalgte rundt om i landet og var med på å arrangere tillitsvalgtkonferanser. Jeg brenner virkelig for studentenes studievilkår og har jobbet mye med det, sier han.

Det er gjennom dette arbeidet Hanssen ble fristet til å stille som nestlederkandidat.

– Jeg ble oppfordret av andre engasjerte tillitsvalgte til å stille til valg – det ga meg en ekstra motivasjon. Det er jo alltid hyggelig når andre mener du gjør en god jobb, sier han.

Synlighet og praksis

– Hva mener du er viktig å rette oppmerksomhet rundt det neste året?

– Synlighet. Jeg vil jobbe for at NSF Student blir mer synlige, både i mediene og lokalt ute på studiestedene for å få opp det lokale engasjementet, sier han.

Praksis er et annet område Hanssen trekker frem.

– Her har vi mange utfordringer. Jeg har lyst å jobbe for at kvaliteten på praksis blir bedre for alle, sier han.

– Hvordan skal dere få til det?

– Jeg er for å se på alternative praksisperioder. Jeg mener at praksis ikke nødvendigvis trenger å gjennomføres på tradisjonelt vis, hvor én praksisveileder har én student. Det finnes andre måter å gjøre dette på. Noen studiesteder har ulike løsninger. Om vi evaluerer de forskjellige ordningene og finner ut hva som fungerer og ikke, kan vi argumentere for at de gode løsningene implementeres flere steder, sier han.

Nytt styre

Her er studentstyret for 2020/2021:

  • Karl Ernest Bøe Koch, USN Campus Porsgrunn
  • Solveig Fosse, Oslomet, Campus Pilestredet
  • Nora Pettersen Daldorff, NTNU, Campus Trondheim
  • Ida Nagel Fredriksen, VID, Campus Bergen
  • Hilal Shide Gure, Oslomet, Campus Kjeller

Varamedlemmer:

  • Truls Aamodt, UiS, Campus Stavanger
  • Sigrid Husøy Larsen, UiT, Campus Tromsø
  • Ruben Dahl Leirvåg, UiA, Campus Grimstad
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.