fbpx Podkast: Er det alltid håp? Hopp til hovedinnhold

Podkast: Er det alltid håp?

Bilde fra panelsamtale om håp på Kulturhuset i Oslo.
FRA DEBATTEN: Mildrid Søndbø, Vibeke Lohne, Liv Bjørnhaug Johansen, Astrid Rønsen og Else Støring i samtale om håp ved alvorlig sykdom. Foto: Ingunn Roald, Sykepleien

Prognoser, informasjon, livsmot, realistiske og urealistiske håp var stikkord da Sykepleien samlet et panel til samtale om sykepleierens utfordringer med å understøtte håp hos alvorlig syke. Nå kan du høre samtalen som podkast.

Her finner du podkasten:

Sykepleiere skal understøtte pasientens håp. Helsepersonell skal også gi sannferdig informasjons om pasientens tilstand. Hvordan balanserer vi disse to hensynene når prognosene er dårlige? Hva slags håp kan vi gi?

Sykepleien samlet et ekspertpanel til samtale om disse vanskelige spørsmålene på Kulturhuset i Oslo onsdag 22. januar. I denne podkasten kan du høre samtalen, som ble ledet av temaredaktør i Sykepleien Liv Bjørnhaug Johansen.

I panelet satt:

  • Astrid Rønsen,  høyskolelektor med fagansvar for videreutdanning i palliasjon ved NTNU, styreleder i Hospiceforum Norge og sykepleier ved Hospice Lovisenberg,
  •  Vibeke Lohne, professor i sykepleie ved Oslomet
  • Mildrid H. Sundbø, nyvalgt leder i Rådet for sykepleieetikk
  • Else Støring, spesialrådgiver i Kreftforeningen. 
     
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.