fbpx Terje Søviknes (Frp) blir ny folkehelseminister Hopp til hovedinnhold

Terje Søviknes (Frp) blir ny folkehelseminister

Portrett av Terje Søviknes (Frp)

Terje Søviknes gjør comeback i regjeringen og overtar Sylvi Listhaugs post som eldre- og folkehelseminister. Listhaug blir ny olje- og energiminister.

Olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg (Frp) fikk avskjed i nåde under ekstraordinært statsråd på Slottet onsdag formiddag.

– Som dere ser, er det ikke helt nye fjes, men det er gjort to endringer i statsråd, sa statsminister Erna Solberg (H) til pressen etter statsrådet.

Hun kom ut på Slottsplassen sammen med de to Frp-nestlederne, som begge har fått nye jobber.

Tok til orde for sydenturer

Sist gang det var endringer i regjeringen var 3. mai i år. Det var da Listhaug (Frp) kom inn igjen i regjeringen, denne gang som eldre- og folkehelseminister, og Åse Michaelsen trådte dermed ut av regjeringen.

Ifølge VG sa Erna Solberg onsdag at hun var fornøyd med å ha Terje Søviknes tilbake i regjeringen.

– Han har jobbet for godt med eldreomsorg i Os. Dette er nyttige erfaringer han kan ta med seg i regjeringen. Han har hatt et sterkt engasjement for eldreosorg og et godt liv for eldre, sa Solberg.

Statsministeren trakk frem dette fra Søviknes' karriere som Frp-ordfører i Os:

– Jeg husker han tok til orde for sydenturer for eldre. Dette viser et engasjement for enkeltpersoner. Jeg kjenner ham som er hardt arbeidende politiker, sa Solberg.

Tema tirsdag

Endringer i regjeringen var senest et tema tirsdag, da Solberg inviterte pressen til sin tradisjonelle oppsummering før jul.

– Det er ikke unaturlig at vi på et tidspunkt stiller spørsmål om hvor mange som har tenkt å være med videre, sa Solberg.

Under pressekonferansen ble det mye oppmerksomhet omkring Solbergs mannskap, både i eget parti og i regjeringen.

Sliter på meningsmålingene

Dagsavisens «karakterbok » over statsrådene var blant det som ble tatt opp. Solberg sa at hun mener karakteren 1 til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og ni andre statsråder er «dønn ufortjent».

Hun syntes heller ikke karakterboken tyder på regjeringsslitasje etter over seks år ved makten.

Men på meningsmålingene sliter Solberg og hennes mannskap tungt. Både Venstre og KrF har i lang tid ligget under sperregrensen, og de fire regjeringspartiene har samlet nok oppslutning til bare omkring 58–59 mandater, ifølge nettstedet Poll of polls' gjennomsnittsmålinger.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse