fbpx Utsetter forhandlingene om pensjon og særaldersgrense Hopp til hovedinnhold

Utsetter forhandlingene om pensjon og særaldersgrense

Fra venstre: Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund (PF), Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Roar Fosse, forhandlingssjef i PF, Marit Gjerdalen, NSF-advokat, Ragnhild Lied, Unio-leder og Erik Orskaug sjeføknom i Unio.
UNIO-FORHANDLERNE: Bildet er fra forhandlingsstarten. Nå får de ny frist. Fra venstre: Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund (PF), Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Roar Fosse, forhandlingssjef i PF, Marit Gjerdalen, NSF-advokat, Ragnhild Lied, Unio-leder og Erik Orskaug, sjeføkonom i Unio. . Foto: Hedvig Bjørgum/Unio

Forhandlingsfristen for en avtale om pensjon for dem med særaldersgrense, er utsatt til 31. januar 2020. Forhandlerne trenger mer tid til å vurdere ulike modeller for nye særaldersgrenser i offentlig sektor

Den opprinnelige fristen var 31. oktober 2019.

– Arbeidstakerorganisasjonene som forhandler er enige om at de som går tidlig ut av arbeidslivet med særaldersgrense, ikke skal komme urimelig ut sammenliknet med andre, sier leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Eli Gunhild By, til Sykepleien.

Les om forhandlingene her: Forhandler om pensjon for dem som har særaldersgrense

Vil finne varige løsninger

Dette skriver Unio, NSFs hovedorganisasjon, på sin nettside:

Forhandlingsfristen for alderspensjon for flere hundre tusen offentlig ansatte med særaldersgrense er utsatt. Partene er enige om at de trenger mer tid til å vurdere ulike modeller for nye særaldersgrenser i offentlig sektor.

– Det har vært krevende forhandlinger, og vi ser at vi trenger mer tid for å komme i havn. Vi har en avtale om å finne varige løsninger som sikrer at de som forlater arbeidslivet tidlig på grunn av særaldersgrense, ikke skal komme urimelig ut sammenliknet med andre grupper. Det er fortsatt målet, men vi trenger å fortsette arbeidet med å finne de gode løsningene frem til februar neste år, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

– En av de siste brikkene i pensjonsreformen

– Forhandlingene om særalderspensjon er en av de siste brikkene i pensjonsreformen som nå skal på plass.

– Vi vil arbeide frem en god langsiktig løsning. Til det ser det ut til at vi trenger mer tid, derfor velger vi å fortsette forhandlingene, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

I pensjonsavtalen av 3. mars 2018, som begge parter skrev under på, står det ifølge Unio at det også i fremtiden vil være behov for at stillinger i offentlig sektor skal ha særaldersgrenser.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.