fbpx Tilbudene strømmet inn da helsepolitikeren sa ja til å følge en sykepleier Hopp til hovedinnhold

Tilbudene strømmet inn da helsepolitikeren sa ja til å følge en sykepleier

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) er leder av Helse- og omsorgskomiteen
PREST OG POLITIKER: Geir Jørgen Bekkevold (KrF) er utdannet teolog, har jobbet som prest i en årrekke, og har vært første nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.  Foto: Ann-Kristin B. Helmers

Sommeren kan fort bli hektisk for Geir Jørgen Bekkevold, den nye lederen av Stortingets helse- og omsorgskomité.

En uke på Nyfødt intensiv på St. Olavs hospital? Eller hva med å tilbringe noen julidager sammen med sykepleiere ved Gastro 4 ved Sykehuset Telemark?

Tidligere denne uken svarte den nye lederen for Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Geir Jørgen Bekkevold fra (KrF), at han var åpen for å følge en sykepleier på jobb en ukes tid, kanskje i sommer.

Hjertelig velkommen

Sykepleien spurte leserne på Facebook om noen meldte seg frivillig til å gi Bekkevold en hurtiginnføring i hvordan sykepleierhverdagen kan arte seg. 

Det viser seg at at en god del sykepleiere kunne tenke seg å få KrF-politikeren og komitelederen på besøk.

Sykepleiere fra akuttmottaket på Ahus, ortopedisk sengepost på sykehuset i Tønsberg, korttidsavdelingen ved Skien helsehus, Store barn intensiv på Ullevål og Venneslaheimen og hjemmesykepleien i Bardu er blant dem som ønsker Bekkevold hjertelig velkommen.

– Dette er veldig flott, kommenterer Geir Jørgen Bekkevold når han blir gjort oppmerksom på responsen.

– Du har fått invitasjoner til å besøke alt fra nyfødtintensiv til hjemmesykepleie. Noen steder som frister mer enn andre?

– Det er dette som blir vanskelig! Jeg må prøve å få til mer enn ett besøk, tror jeg.

– De må bare invitere meg, så ser vi hvor mange besøk det er mulig å få til, sier Bekkevold.

Kanskje en nattevakt?

Flere foreslår at han skal ta en nattevakt, noen mener en uke er for lite, og andre gir tommel opp for initiativet og mener flere politikere og ledere bør gjøre det samme. Andre mener politikere ikke trenger å dra «ut i praksis» for å kunne ta kloke avgjørelser.

Om det skulle bli lenge å vente, skriver en av de gjestfrie sykepleierne at han ikke trenger å vente helt til sommeren: Hjerte-/lungemedisinsk sengepost på Bærum sykehus har høysesong allerede nå.

Klikk på denne lenken for å følge med på tilbudene som strømmer på: