fbpx – Sykepleierforbundet skyver de syke foran seg Hopp til hovedinnhold

– Sykepleier­forbundet skyver de syke foran seg

Sigbjørn Mygland, direktør for arbeidsliv i NHO Service og Handel

– NSF skyver syke og behandlingstrengende foran seg i et forsøk på å oppnå betydelig mer enn det alle andre grupper har sagt ja til, sier direktør i NHO om streiken. NSF avviser kritikken.

Også ledelsen på Haukeland sykehus mener NSF er uansvarlig.

25. oktober klokken 6 om morgenen var det et faktum: Meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service og Handel førte ikke frem.

55 sykepleiere er dermed i streik.

Les om streiken og hvem som streiker

Motparten mener den har strukket seg svært langt for å unngå streik. Sigbjørn Mygland, direktør for arbeidsliv i NHO Service og Handel, mener NSF opptrer uansvarlig:

– Flere av bedriftene som rammes av streiken, driver tverrfaglig rehabilitering av mennesker som er i en sårbar situasjon. De fortjener ikke en ytterligere påkjenning. NSF skyver nå syke og behandlingstrengende foran seg i et forsøk på å oppnå betydelig mer enn det alle andre grupper har sagt ja til i årets lønnsoppgjør. Dette er noe vi ser på som uansvarlig, og vi beklager sterkt overfor de uskyldige som rammes, sier Mygland på nettsiden til NHO Service og Handel.

– Vil ha like vilkår

Ifølge NSF-leder Eli Gunhild By bør sykepleierne i NHO-bedriftene ha like lønnsvilkår som sykepleierne i kommunal sektor.

For eksempel en garantert minstelønn og en lønnsstige som også inkluderer tillegg etter både 10 og 16 år – ikke bare 6, som nå.

Mygland på sin side sier at Sykepleierforbundet i løpet av meklingen fikk tilbud om et bedre oppgjør enn det privat sektor for øvrig har fått. Til tross for dette velger NSF å gå ut i streik. Dette er vanskelig å forstå, sier direktør for arbeidsliv Sigbjørn Mygland i NHO Service og Handel.

– Må stenge dørene på pasienthotellet på Haukeland

Pasienthotellet på Haukeland sykehus i Bergen er blant virksomhetene som er rammet. Her er hele sju av åtte sykepleiere tatt ut i streik. Pasienthotellet utfører oppdrag på vegne av helseforetaket.

Divisjonsdirektør Askjell Utaaker i Helse Bergen er heller ikke nådig i sin kritikk av NSF:

Han sier til Bergensavisen [for abonnenter] at det et uforsvarlig at så mange sykepleiere ved hotellet tas ut av arbeidsstokken. Han frykter dramatiske konsekvenser, fordi pasienthotellet må stenge dørene fredag ettermiddag som følge av streiken.

– Dette vil ramme pasientene. Omtrent halvparten kan vi nok flytte til andre hoteller, men for den andre halvparten er ikke dette medisinsk forsvarlig. Vi er bekymret for kreftpasienter som er inne til behandling. Dette vil ramme dem, sier han til BA.

– Uttaket er ansvarlig

NSF-leder Eli Gunhild By avviser at Sykepleierforbundet opptrer uansvarlig i streiken:

– Uttaket vi har gjort, er ansvarlig med tanke på liv og helse, sier hun til Sykepleien.

– Haukeland sykehus viser til at kreftpasientene vil møte et stengt pasienthotell?

– Vi har gjort nøye vurderinger av uttaket. Pasientene er godt ivaretatt. Dessuten kan arbeidsgiver søke om dispensasjon om noe dukker opp. Så langt har vi ikke hørt noe, sier By.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse