fbpx Var du syk i ferien? Hopp til hovedinnhold

Var du syk i ferien?

Høsten er her, og de fleste er tilbake på jobb etter velfortjent sommerferie. Men har du krav på ny ferie om du har vært syk?

For å ha rett til ny ferie er det en forutsetning at du har vært 100 prosent arbeidsufør og fått legeerklæring på dette, opplyser Arbeidstilsynet.

Krever legeerklæring

Dersom du har vært syk en del av ferien, kan du kreve å få nye feriedager fra første sykedag. Du har rett til å få like mange nye feriedager som du har vært syk. 

Det som er viktig å huske på, er at du må dokumentere at du har vært syk – med legeerklæring. Ferieloven sier også at kravet om nye feriedager må gis til arbeidsgiver så raskt som mulig og «uten ugrunnet opphold» etter at arbeidet gjenopptas.

Egenmeldinger gir ikke rett til nye feriedager.

Syk før ferien har startet?

Hvis du ble 100 prosent syk før ferien din startet, kan du kreve å få utsatt ferien til senere i året. Også dette kravet må dokumenteres med legeerklæring og gis til arbeidsgiver senest siste arbeidsdag du skulle hatt før ferien. 

Retten til å utsette feriedagene gjelder lovbestemt ferie etter ferieloven paragraf 5, som er henholdsvis 25 virkedager hvert ferieår, og seks ekstra virkedager ferie for arbeidstakerne over 60 år.

Du kan lese mer om dine rettigheter i forhold til ferieavvikling på Arbeidstilsynets nettsider.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse