fbpx «Mirakelpredikantene» dropper ikke markedsføring av helbredelse Hopp til hovedinnhold

«Mirakelpredikantene» dropper ikke markedsføring av helbredelse

Bildet er en skjermdump fra nettsidene til Misjonen Jesus Leger

Predikantene Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen bestrider ifølge VG at markedsføringen av deres forbønnsmetoder er ulovlig.

Predikantenes markedsføring er i stor grad basert på magasiner der personer står frem og forteller at de er blitt helbredet av bønn.

Vitnesbyrdene som gis i disse bladene, er brudd på loven, mener Forbrukertilsynet, som ifølge VG har gitt predikantene frist til 10. juli til å endre eller avslutte markedsføringen. Ingen av virksomhetene har gjort dette, og Forbrukertilsynet kan vedta bøter i millionklassen.

LES:  Alternative behandlere har drevet ulovlig markedsføring
LES:  Helsetilsynet vil stanse mirakel­predikantene

Tilsvar

Predikantenes stiftelser har mulighet til – og benyttet seg av denne – til å bestride tilsynets konklusjon og gi et tilsvar.

Etter VGs avsløringer om de såkalte mirakelpredikantene på forsommeren la både Pedersen og Edvardsen ned teletorgtjenesten der de har solgt bønner og «Guds helbredelse» over telefon, men de vil ikke gi seg med markedsføringen av helbredelse ved forbønn.

Advokat John Christian Elden svarer på vegne av Pedersen at tilsynet må vurdere hans klients innsigelser før de eventuelt fatter vedtak, og at det ikke er fattet slikt vedtak ennå. Tom Roger Edvardsen har ikke besvart VGs henvendelser om saken.

Nøktern og saklig

Lov om alternativ behandling sier at alternative behandlerne ikke får behandle allmennfarlige smittsomme sykdommer eller alvorlige sykdommer, og at markedsføringen skal være nøktern og saklig.

Forbrukertilsynet mener at predikantene tråkker over streken her og retter ulovlig markedsføring mot syke mennesker. Pedersen og Edvardsen henviser på sin side til at «alminnelig religiøs virksomhet som forbønn for syke» ikke skal regnes som alternativ behandling, og at det er religionsfrihet i Norge.

0 Kommentarer

Submitted comments are quality assured before publication. Quality assurance takes place during regular working hours.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse