fbpx Hun ble den første «årets barnesykepleier» Hopp til hovedinnhold

Hun ble den første «årets barne­sykepleier»

Bildet viser Ingrid Steinkjer, Beate Harvik og Margrethe Solbraa Bay.

Beate Harvik får prisen fordi hun er barnesykepleier med stor B.

– Jeg ble veldig rørt og veldig stolt, sier Beate Harvik.

Hun er fagutviklingssykepleier ved barne- og ungdomsseksjonen på Drammen sykehus. Men stillingstittelen betyr ikke at hun sitter tilbaketrukket på et kontor og utvikler fagprosedyrer. En viktig begrunnelse for prisen er at Harvik er nær pasientene. Det er hun selv veldig bevisst på.

– I praksis man lærer

– Jeg vil ikke fjerne meg fra klinikken, sier hun.

– Det mener jeg er veldig viktig i en stilling som fagutviklingssykepleier. Det er i praksis man lærer faget, og i jobben min skal jeg knytte praksis til teori.

Blant annet er hun ute i avdelingene to dager i uken. Da er hun utenpå vanlig bemanning og går sammen med både nye og erfarne sykepleiere.

Hun berømmer sin leder, som gir henne mulighet til å jobbe så praksisnært.

– De erfarne bærer avdelingen

Det er første gang Barnesykepleierforbundet deler ut prisen. Nina Granum Lycke, barnesykepleier og sekretær i Barnesykepleierforbundet, sier de ville gjøre stas på en erfaren spesialsykepleier.

– Barneavdelingene har gjerne stor utskiftning av sykepleiere, og da er gode rollemodeller viktig. De bærer på en måte avdelingen, sier hun.

Beate Harvik bekrefter at det er gjennomstrømming av sykepleiere også på barneavdelingene i Drammen.

Med unntak av ett år, har hun selv jobbet på barneavdeling siden var ferdig utdannet sykepleier i 1996. Barnesykepleier ble hun i 2006, og fagutviklingssykepleier i 2008.

Må være spesialsykepleier

Nina Granum Lycke sier Barnesykepleierforbundet er åpent for alle sykepleiere som jobber med barn. Det er likevel spesialsykepleiere som er aktuelle for prisen årets barnesykepleier.

– Men det må ikke være en med videreutdanning i barnesykepleie. Andre typer utdanning, som intensivsykepleie, nyfødtsykepleie, kreft-, gastro- og nevro, er også relevante i barneavdelinger, sier hun.

– Anerkjenner kompetanse

Prisen manifesterer seg konkret i gratis vårseminar med Barnesykepleierforbundet og blomster. I tillegg til heder og ære.

I begrunnelsen heter det blant annet at Beate Harvik er opptatt av barnet og familien og har ivaretakelse av søsken som en hjertesak.

– Hva betyr prisen for deg?

– Det er en veldig anerkjennelse, sier Harvik.

– Og prisen anerkjenner også viktigheten av å være barnesykepleier. Det utgjør en forskjell å være barnesykepleier på en barneavdeling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse