fbpx Meslinger i Göteborg: 26 bekreftet smittet Hopp til hovedinnhold

Meslinger i Göteborg: 26 bekreftet smittet

Bildet viser en plakat med informasjon om meslinger.

Alle pasientene antas å være smittet i samme utbrudd.

Siden den første pasienten ble diagnostisert med meslinger den 10. desember, er 26 nå bekreftet smittet. Det foregår smitteoppsporing på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, flere vårdcentraler og en jourcentral (legevakt), ifølge svenske smittevernmyndigheter. De som er blitt syke, har blitt smittet både i helsevesenet og ute i samfunnet.

Kan bli flere smittete

Det kan ta 18 dager fra man smittes, til man blir syk. Det betyr at dersom noen ble smittet før de siste tilfellene ble oppdaget og smittevern iverksatt, kan sykdommen bryte ut frem til slutten av januar. Datoen kan bli endret dersom det diagnostiseres flere tilfeller, noe svenske smittevernmyndigheter forventer.

I fare for å bli smittet

I Sverige understrekes det at mennesker med mistenkte meslinger ikke skal sitte i venterom, men kontakte helsevesenet på telefon. De som risikerer å bli smittet, er små barn som ennå ikke er vaksinert mot meslinger, voksne født mellom 1960 og 1982 dersom de ikke har hatt meslinger, ikke er blitt vaksinert eller bare har fått én dose vaksine – og de som har avslått tilbudet om vaksine.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse