fbpx Høie: Målet er å komme under 50 dagers ventetid innen 2021 Hopp til hovedinnhold

Høie: Målet er å komme under 50 dagers ventetid innen 2021

Bent Høie (H) leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.
NYE MÅL: Helse- og omsorgsminister Bent Høie holdt tirsdag den årlige sykehustalen på Rikshospitalet. Arkivfoto: Stig Weston

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) setter et nytt mål for ventetid.

Innen 2021 skal ventetiden i gjennomsnitt være under 50 dager, lover helseminister Bent Høie.

– For første gang ligger det an til at gjennomsnittlig ventetid på helsehjelp blir under 60 dager. Det er kjempebra, men nå skal vi sette oss nytt, og mer langsiktig mål, sa Høie i sin sykehustale, der han presenterer sine styringsbudskap og forventninger til sykehusene og øvrig spesialisthelsetjeneste.

– Helseregionene får nå oppdragsdokumentene for 2018. Et av målene her er at vi skal under 50 dager i gjennomsnittlig ventetid innen 2021, sier Høie.

2 prosent vekst

Helse- og omsorgsministeren opplyser at det legges opp til rundt 2 prosent vekst i pasientbehandling i 2018.

Selv om vi med årets budsjett har tatt innover oss at ressursene vil bli knappere, er helse fortsatt en budsjettvinner, understreker Høie.

– I 2018 legger vi opp til om lag 2 prosent vekst i pasientbehandling. Det er høyere enn befolkningsveksten.

Jobbe på nye måter

– Men jeg vet likevel at man vil kjenne på at ressursene er knappe og at man gjerne skulle hatt mer, medgir Høie.

Statsråden mener at mye kan gjøres ved å jobbe på nye måter, ved blant annet å ta i bruk ny medisinsk kunnskap, bruk av teknologi og bedre samhandling. Dessuten ved å mobilisere pasientenes egne ressurser.

– Det handler ikke om at de ansatte skal løpe fortere, forsikrer Høie, som mener mye av oppskriften handler om bedre planlegging.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.