fbpx Ekstra kroner til sykepleiere og jordmor Hopp til hovedinnhold

Ekstra kroner til sykepleiere og jordmor

Tranøy
FLYTTE: Kunne du tenke deg å få betalt for å flytte hit? Tranøy ligger i Hamarøy kommune som tilbyr ekstra kroner for sykepleiere og jordmødre. Foto: Mostphotos

Hamarøy kommune graver dypt i lommene for å rekruttere sykepleiere og jordmor. Startpakker på 20 000 kroner og stipend på 120 000 er blant tiltakene.

Hamarøy kommune skal innføre startpakke på 20 000 kroner med bindingstid på to år, samt bonusordning på 15 000 ved forlengelse av bindingstiden med ytterligere ett år, for å rekruttere sykepleiere og jordmor, skriver Avisa Nordland.

Stipend

Samtidig innføres stipendordning rettet mot både sykepleie- og jordmorstudenter på totalt 120 000 kroner. Sykepleierstudentene tilbys 20 000 kroner per semester, totalt seks, mot at de binder seg til å jobbe ti helger i året, samt fem uker i tidsrommet 1. juli til 15. august.

Jordmorstudent tilbys utdanningsstipend på 30 000 kroner per semester, totalt fire, mot at vedkommende binder seg for å jobbe to år for kommunen etter endt utdanning.

Bolig

Det er en forutsetning at sykepleier- og jordmorstudenter som søker utdanningsstipend, melder flytting til kommunen og jobber i kommunen under utdanningen, minimum fire uker per kalenderår.

Det vil også bli gitt støtte til studiemateriell og mulighet for bolig.

Grete Prestegård, kommunalleder for pleie og omsorg, opplyser til Sykepleien at kommunen trenger ei jordmor og seks sykepleiere for tiden.

– Men hvem vet i fremtiden, med utfordringene knyttet til de eldre, hvor mange vi trenger. Statistikken viser en stor økning i antall eldre i kommunen vår, sier hun.

– Betyr det at selv om dere skulle få rekruttert ei jordmor, så vil jordmorstudenter kunne får stipend hos dere?

– Nei, får vi ansatt ei jordmor, trenger vi ikke ytterligere rekruttering på området.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.