fbpx Ekstra kroner til sykepleiere og jordmor Hopp til hovedinnhold

Ekstra kroner til sykepleiere og jordmor

Tranøy

Hamarøy kommune graver dypt i lommene for å rekruttere sykepleiere og jordmor. Startpakker på 20 000 kroner og stipend på 120 000 er blant tiltakene.

Hamarøy kommune skal innføre startpakke på 20 000 kroner med bindingstid på to år, samt bonusordning på 15 000 ved forlengelse av bindingstiden med ytterligere ett år, for å rekruttere sykepleiere og jordmor, skriver Avisa Nordland.

Stipend

Samtidig innføres stipendordning rettet mot både sykepleie- og jordmorstudenter på totalt 120 000 kroner. Sykepleierstudentene tilbys 20 000 kroner per semester, totalt seks, mot at de binder seg til å jobbe ti helger i året, samt fem uker i tidsrommet 1. juli til 15. august.

Jordmorstudent tilbys utdanningsstipend på 30 000 kroner per semester, totalt fire, mot at vedkommende binder seg for å jobbe to år for kommunen etter endt utdanning.

Bolig

Det er en forutsetning at sykepleier- og jordmorstudenter som søker utdanningsstipend, melder flytting til kommunen og jobber i kommunen under utdanningen, minimum fire uker per kalenderår.

Det vil også bli gitt støtte til studiemateriell og mulighet for bolig.

Grete Prestegård, kommunalleder for pleie og omsorg, opplyser til Sykepleien at kommunen trenger ei jordmor og seks sykepleiere for tiden.

– Men hvem vet i fremtiden, med utfordringene knyttet til de eldre, hvor mange vi trenger. Statistikken viser en stor økning i antall eldre i kommunen vår, sier hun.

– Betyr det at selv om dere skulle få rekruttert ei jordmor, så vil jordmorstudenter kunne får stipend hos dere?

– Nei, får vi ansatt ei jordmor, trenger vi ikke ytterligere rekruttering på området.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse