fbpx Streiken er over! Hopp til hovedinnhold

Streiken er over!

Eli Gunhild Bye holdt appell på markeringen av streiken mot Kreftforeningen utenfor Stortinget 10. aug 2017

Streiken i Kreftforeningen er over. Norsk Sykepleierforbund og NHO/Abelia har i dag blitt enige om en ny tariffavtale.

– Det har vært en lang og nødvendig streik for å få på plass en avtale, og vi er glade for at vi nådde gjennom til slutt, sier forbundsleder i NSF, Eli Gunhild By, i en pressemelding.

Partene kom i dag frem til løsning i møte hos Riksmeklingsmannen.

Seier

– Det var viktig for oss at sykepleierne i Kreftforeningen skulle få beholde sine lønns- og arbeidsvilkår etter overgangen til NHO. Dette har vi fått til, sier hun.

NSF mener den nye avtalen ivaretar medlemmenes streikerett og minstelønnssatser som følger bransjenivået for sykepleiere. By mener avtalene sender et tydelig signal til arbeidsgivere som vurderer å svekke de ansattes vilkår. Hun roser også sykepleierne som har streiket i NSFs lengste streik noensinne. 

Takk!

 – De har kjempet en kamp både for sine egne rettigheter og på vegne av alle sykepleiere. En samstemt fagbevegelse har gitt oss massiv støtte. Det viser hvor viktig denne kampen har vært. Vi takker alle som har støttet oss – det har betydd mye, sier Eli Gunhild By.

Veien videre

– Vi har kommet til enighet om et resultat og nå ser vi framover. Våre medlemmer i Kreftforeningen går nå tilbake til sine oppgaver. Pasienter, pårørende og etterlatte skal igjen få tilgang på sykepleiernes kompetanse. Dette er dedikerte sykepleiere som nå ser fram til å jobbe videre for kreftsaken, sier Eli Gunhild By.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse