fbpx Lisbeth Normann går av Hopp til hovedinnhold

Lisbeth Normann går av

Lisbeth Normann

Etter fire år som statssekretær takker Lisbeth Normann for seg i Helse- og omsorgsdepartementet. Kongen ga henne i statsråd i dag avskjed i nåde.

– Du skjønner kanskje hvorfor jeg ringer?

– Hehe. Ja, jeg gjør jo det, svarer Lisbeth Normann.

– Så du sier takk for deg som statssekretær for Bent Høie?

– Ja. Det har vært fire morsomme og spennende år som statssekretær. Jeg har trivdes med gode kolleger og har vært heldig som fått jobbe med Bent Høie. Han er en fantastisk sjef. Det hele er egentlig ganske udramatisk, sier hun.

Vil jobbe i konsulentselskap

Normann har vært statssekretær i hele regjeringsperioden til Erna Solberg fra 2013 til 2017. En oppgave det var lett å si ja til, sa hun da hun fikk tilbudet. Det har også virket som hun har hatt lyst til å fortsette i jobben. På valgnatten, med armen til helseminister Bent Høie på skulderen, sa hun til Dagens Medisin at hun gjerne vil være med videre.

Men i dag sier Lisbeth Normann at hun nå skal slå seg sammen med ektemannen Erik Kreyberg Normann og jobbe i hans konsulentselskapet Normann Consulting.

– Det er en tid for alt. Nå gleder jeg meg til å bruke både min sykepleierkompetanse og det jeg har lært de siste fire årene for å bistå andre. Jeg har allerede fått en avtale med Lovisenberg Diakonale stiftelse. Jeg har tenkt på dette lenge og er klar til å ta fatt på nye oppgaver med liv og lyst, sier hun.

Hun skal blant annet inn i ett prosjekt om utdanning ved Lovisenberg Diakonale Høgskole.

– Du er ikke aktuell som statsråd i en eventuell ny regjering?

– Hehe. Nei, nå er det konsulentjobben jeg fokuserer på, sier hun.

Angrer ikke på noe

Normann jobbet som sykepleier ved sykehus i Oslo før hun ble sjef for fagpolitisk avdeling i NSF. Hun var helsefaglig direktør ved Aker sykehus da hun ble valgt som leder i forbundet. Etter ledervervet har hun jobbet i revisjonsfirmaet KPMG og Gjensidige.

I et intervju med Sykepleien som ble publisert for en måned siden, kom ikke Lisbeth Normann på en eneste ting hun har måttet gi seg på i de fire årene hun har vært statssekretær.

Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund, sa til Sykepleien i den forbindelse at statssekretær Lisbeth Normann har vært en tydelig leverandør og passet på at det helse- og sykepleiefaglige blir ivaretatt. Men at hun ikke var imponert over heltidssatsingen og sykehusøkonomien.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse