fbpx Syklende sykepleiere under sykkel-VM Hopp til hovedinnhold

Syklende sykepleiere under sykkel-VM

Sykepleier Birgitte Dyrøy Thomassen (25) på el-sykkel i Bergen.

Sykepleiere i hjemmetjenesten i Bergen må bruke sykkel for å komme frem til brukerne når VM-sirkuset inntar byen. Men i sentrum er ikke sykling noe nytt.

Over ni dager i september blir det arrangert sykkel-VM i Bergen, som er et av verdens største idrettsarrangementer. Mange gater blir stengt og fremkommeligheten betydelig redusert. Dette påvirker jobbhverdagen til hjemmesykepleierne som skal ut til brukerne.

Jeg er ikke bekymret for at vi skal få gjort jobben vår selv om det vil ta lengre tid.
Kjersti Vindheim, enhetsleder

Stengte gater

Noen av områdene som er hardest rammet er Bergenhus bydel, der store deler vil ligge i rød sone av sykkel-VM. Det betyr at gatene vil være helt avstengt mellom 08:30 og 19:00, uten mulighet for å kjøre inn eller ut.

– Vi i hjemmetjenesten er vant til å være løsningsorienterte, så jeg er ikke bekymret for at vi skal få gjort jobben vår selv om det vil ta lengre tid, sier Kjersti Vindheim som er enhetsleder i Sentrum og Sandviken.

Flytter deler av tjenesten

Hjemmetjenesten i Sentrum har brukt sykkel som fremkomstmiddel i mange år allerede, mens i Sandviken har de for det meste brukt bil for å komme seg fra sted til sted. Et så stort arrangement som sykkel-VM gjør at det må tilrettelegges mer enn vanlig. En del av tjenesten blir flyttet lenger ut i bydelen så man for eksempel i ytre del av Sandviken fortsatt kan bruke bil.

Flere hundre tusen mennesker er ventet

Mengden av mennesker i sentrum vil uansett bli utfordrende. Det er ventet flere hundre tusen til byen i løpet av dagene sykkel-VM arrangeres.

– Målet er å fortsatt kunne gi gode tjenester til brukerne, sier Vindheim.

Vi har mange sporty ansatte, og jeg er stolt av at de er så løsningsorienterte.
Kjersti Vindheim, enhetsleder

Hjemmetjenesten i Sandviken og Sentrum er delt inn i til sammen fire grupper, og i hele Bergenhus bydel er det rundt 600 brukere. Hver dag har hjemmetjenesten i snitt 200 daglige besøk per gruppe, på dag- og kveldstid.

Sporty ansatte

Vindheim forteller at de har kjøpt inn tolv ekstra el-sykler for anledningen, men at de også vil gå, bruke vanlig sykkel og bil der det er mulig.

– Vi har mange sporty ansatte, og jeg er stolt av at de er så løsningsorienterte, sier hun.

Sykkel stjålet

Til daglig er det vanskelig å finne parkering i Bergen sentrum, og det er ikke overalt man kan ta med seg sykkelen inn i en oppgang. Tirsdag morgen ble en av el-syklene deres stjålet da den sto låst og parkert i sentrum. Låsen var klippet av.

– Det er veldig kjedelig at sånn skjer. Dette er dyre sykler, sier Vindheim.

De siste to årene har det vært mulig å søke om miljømidler i Bergen kommune og hjemmetjenesten har fått to av el-syklene sine gjennom dette.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse