fbpx Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen er død Hopp til hovedinnhold

Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen er død

Liv Kjersti S Thoresen, generalsekretær i organisasjonen Menneskeverd.

Generalsekretæren i Menneskeverd, Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen, døde mandag 31. juli etter lengre tids sykeleie.

Thoresen ble sykemeldt på ubestemt tid i fjor høst etter at hun fikk trombocytopeni etter en virusinfeksjon.

Hun ledet organisasjonen Menneskeverd i 13 år, en organisasjon som arbeider aktivt med saker knyttet til det ufødte liv, gradering av liv og livets avslutning.

Hun var utdannet sykepleier, jobbet som jordmor ved Sykehuset Telemark, på Haukeland sykehus og Akademiska sjukehuset i Uppsala. Hun hadde master i verdibasert ledelse og var i en periode prosjektleder for Mor-barn-vennlig initiativ for Nasjonalt kompetansesenter for amming

Thoresen ble portrettert i Sykepleiens spesialtema om autonomi i desember 2016. Her snakket hun blant annet om at vi er avhengig av at andre bekrefter vårt menneskeverd, og at hun hadde fått oppleve hvor viktig det var etter at hun selv ble syk.

– Jeg jobber med temaer rundt at livet plutselig kan snu, at man kan være døende. Jeg tenkte ikke jeg kom til å oppleve det selv, sa hun den gang.

På menneskeverd sin hjemmeside blir hun omtalt slik:

«Med klokskap, ydmykhet og med en tydelig stemme har hun i disse tretten årene kjempet for at alle mennesker skal ha lik rett på livet, og talt de stemmeløses sak. Hun opparbeidet seg stor tillit blant mange samfunnsgrupper der hun representerte Menneskeverd, og hun er arkitekten bak den solide organisasjonen som Menneskeverd er i dag.»

Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen ble 55 år gammel.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse