fbpx Lege mistet jobben etter ulovlige journalsøk Hopp til hovedinnhold

Lege mistet jobben etter ulovlige journalsøk

pasientjournal, illustrasjonsfoto

En lege ved Sørlandet sykehus er sagt opp fordi vedkommende leste pasientjournaler uten å ha behov for de taushetsbelagte opplysningene.

Snokingen i pasientjournalene ble oppdaget av en kollega av legen. Deretter ble det avdekket at legen hadde gjort flere søk i pasientjournaler, uten at legen hadde hatt noen faglig grunn til det. Sørlandet sykehus ser alvorlig på saken, melder NRK.

– Pasienter ved Sørlandet Sykehus skal kunne ha tillit til at vårt helsepersonell ikke går inn i journaler til pasienter som de ikke skal ha tilgang til, sier organisasjonsdirektør Nina Føreland ved Sørlandet Sykehus.

– Man har ikke rett til å skaffe seg opplysninger som man ikke har behov for i tjenesteøyemed. Dette gjelder selv om man er helsepersonell og har taushetsplikt, sier fylkeslege Anne Sofie Syvertsen i Aust- og Vest-Agder.

Systemet om innsyn i pasientjournaler er basert på tillit, understreker Syvertsen.

– Som autorisert helsepersonell har man fått en tillit, og dermed har man tilgang til pasientjournaler som er utenfor det som kan være innenfor de tjenstlige behovene man har, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse