fbpx Jenny Klinge vil ha slutt på omskjæring Hopp til hovedinnhold

Jenny Klinge vil ha slutt på omskjæring

Jenny Klinge

– Bør være lovvern mot omskjæring av gutter, sier Jenny Klinge (Sp).

Senterpartiets justispolitiske talskvinne Jenny Klinge mener det er galt at norsk helsevesen omskjærer guttebarn, og at det bør finnes et lovvern mot omskjæringen.

Det er ille ...

– Det er svært synd at små gutter ikke har et lovvern mot å bli omskåret. Det er ille at norsk helsevesen har fått oppgaven med å omskjære spedbarn og mindreårige gutter, slik Stortinget vedtok i 2014 etter at helseminister Høie kom med forslaget, sier Klinge til NTB.

Kommentaren kommer i kjølvannet av NRKs sak mandag om at Ibsensykehuset, et privat sykehus i Porsgrunn, sikrer sykehusdriften ved å omskjære guttebarn.

Etter stortingsvedtaket i 2014, har sykehusene slitt med å følge opp og svært få er omskåret. Klinge mener det blir framstilt som at «for få» gutter har blitt omskåret siden den nye loven trådte i kraft.

Hensynet til barn må komme først

– Nå som veldig få faktisk har blitt omskåret lovlig, er det ingen interesse fra helseministeren sin side for å finne ut om mange gutter faktisk har blitt omskåret på ulovlig vis. Dette tydeliggjør at hensynet til ungene kommer bak hensynet til foreldrenes religion, sier Klinge. 

LES OGSÅ:

Omskjæring av guttebabyer ut på anbud

En nødvendig omkamp

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse