fbpx Bamsemums på resept Hopp til hovedinnhold

Bamsemums på resept

t.h: Nithiya Nareshkumar og Irene Aker

Mange av pasientene er både slitte og hullete. Men de er myke og fluffy og har vært til trøst i både store og små sorger. I går var det kosebamsene som skulle få pleie og omsorg.

Små klynger av barn med refleksvester inntar youngstorget. De fleste har med seg favorittkosedyret. Målbevisst går de mot Bamsesykehuset og dets velkomstkomité: Nithiya Nareshkumar og Irene Aker.

Tuberkoloseprosjekt i India

Nareshkumar er leder for Medisinerstudentenes H umanitæraksjon (MedHum) og Irene Aker er for anledningenansvarlig overlege på Bamsesykehuset. Begge har kledd seg i korrekt arbeidsantrekk: Fluffy bamsekostyme.

Årsaken til at Bamsesykehuset har åpnet på Youngstorget, er ikke kun for å glede barnehagebarn.

- Vi arrangerer aksjonsuke for å samle inn penger til årets prosjekt, som er Leger Uten Grensers arbeid mot multiresistent tuberkulose i India, sier bamseoverlege Aker.

Sykepleierstudenter invitert

I bodene som er satt opp på Youngstorget fins både bioingeniører, tannleger, røntgenutstyr og mye mer. Men det er første gang sykepleierstudentene er invitert.

- De har ikke dukket opp ennå, men vi håper det kommer noen ved neste skift, sier  Aker.

Medisinerstudentene arrangerer en slik aksjonsuke annen hvert år. I 2014 samlet de inn 2,4 millioner kroner.

- Det var rekord. Vi jobber på for å klare å slå den, sier Aker.

Barnehagegutt får behandlet kosebamsen sin.

Frisk som en fisk

Barna viser sjenert frem sine bamser til bamselegene. Bamsene blir lyttet på, noen får sprøyte. De fleste må ha opp til flere plasterlapper, men alle får bamsemums ... på resept!

Det er medisin de fleste barn vet å sette pris på. Noen av de største barnehagebarna er nysgjerrige og stiller masse spørsmål. Andre er mer sjenerte og nøyer seg med å kikke forsiktig på hva som skjer på nabobordet, eller prøver å få med seg hva som feiler naboens kosebamse.

Etter en halv times besøk, er alle bamsene godt plastret og behandlet.

- Det kommer nye puljer hver halvtime, sier Aker mens hun vinker «ha det » til barna som nå skal ut på byen og spise lunsj.

9 millioner smittes hvert år

Hvert år smittes over 9 millioner mennesker av tuberkulose og 1,5 millioner dør av sykdommen. Nithiya  Nareshkumar har vært på tilsynsreise i fjor for å bevitne programmet AIDS TB Mumbai, som pengene skal gå til.

- Prosjektet er et medisinsk utfordrende program, som fokuserer på multiresistent tuberkulose med innovativ hiv-behandling som sekundærfokus. Prosjektet skal foregå på Leger Uten Grensers egen klinikk i Mumbai og ved tre av helsemyndighetenes fasiliteter. Hvert år behandler Leger uten grenser rundt 30 000 tuberkulose-tilfeller, og gjør med dette en utrolig viktig jobb, sier hun.

Vil du vite mer om medisinerstudentenes arrangementer under aksjonsuka, finner du mer informasjon her.

Vi arrangerer aksjonsuke for å samle inn penger til Leger Uten Grensers arbeid mot multiresistent tuberkulose i India
Irene Aker

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse