fbpx Adgang kun for oslofolk Hopp til hovedinnhold
Tilbakeblikk:

Adgang kun for oslofolk

Bildet viser varmestuen til Indremisjonen.

Bare menn slapp inn i varmestua i Møllergata i 1957. 

Hjemløse menn i Oslo hadde Indremisjonens varmestue i Møllergata å ty til, når de trengte å få varme i kroppen på dagtid i 1957.

I bildeteksten fra den gang står det: "Oslo 19. januar 1957. Uteliggere i Oslo prøver å finne seg et sted der det er lunt og varmt. Her fra Indremisjonens varmestue i Møllergata, som er det eneste stedet hvor eldre og uføre menn fra kommunens herberger kan ty inn om dagen i vinterhalvåret. Om sommeren er den stengt. Det går an å få kjøpt kaffe, smørbrød og suppe der. Det er bare adgang for oslofolk."

Saken står på trykk i siste utgave av tidsskriftet Psykisk helse og rus (2-2016), som utkom med Sykepleien nr. 7, 11. august. Vil du lese flere saker innenfor ulike fagområder, finner du en oversikt over alle fagbladene på våre hjemmesider.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse