fbpx Unge kvinner faker orgasme Hopp til hovedinnhold

Unge kvinner faker orgasme

Bildet viser en ung kvinne som faker orgasme.

Alle venninnene våre «faker» orgasme, forteller Tora og Mia, avgangselever ved Hartvig Nissens videregående skole. Ny undersøkelse viser at over halvparten av nordiske kvinner faker, og de yngre gjør det oftest.

Over halvparten av nordiske kvinner har latt som om de har fått en orgasme, de fleste for å få avsluttet sexen eller for at partneren skal føle seg flink, eller for at han ikke skal føle seg mislykket. De yngre later som oftere enn de eldre.

Det viser tallene som ble offentliggjort i dag, basert på RFSUs nordiske sexundersøkelse fra 2016: «Sex og kondom og sånn 2016». RFSU står for Riksförbundet För Seksuell Upplysning, og er en ideell organisasjon som ble startet for 83 år siden.

Stor undersøkelse

Undersøkelsen er gjennomført blant 4 260 personer mellom 15-65 år i Finland, Norge, Sverige og Danmark. 1 086 av dem er fra Norge. I Sverige har 49 prosent av kvinnene faket en orgasme, I Norge er tallet 52 prosent, i Danmark 56 prosent og i Finland 60 prosent. For mennene er det ikke så vanlig å fake orgasme. I Norge har 20 prosent av mennene gjort det.

– Trist

På pressekonferansen arrangert av RFSU, var Tora og Mia til stede for å kommentere funnene i undersøkelsen, sammen med sexolog Kjell Olav Svendsen.

– Først og fremst synes jeg det er trist, sier sexolog Svendsen når han blir bedt om å kommentere funnet.

Men han peker også på paradokset at menn mener de aldri har opplevd at partneren har faket.

– Kvinnene er derfor gode til å fake. Men faking kan føre til dårlig sexhelse. Når orgasmen uteblir gang på gang, kan man få et orgasmeproblem. Vi må bli flinkere til å kommunisere at man kan ha god sex uten å få orgasme samtidig, og at det heller er unormalt artig når det faktisk skjer, sier han.

Seksualundervisning fra nettet

Han peker på at grunnen til orgasmefakingen kan ha sin årsak i at mange har sin seksualundervisning fra nettet og venner.

– Dette funnet bør derfor føre til skjerpings hos både lærere og medier, sier sexologen.

Vil ikke knuse selvtilliten

Tora og Mia hadde en liten uformell spørreundersøkelse blant vennene sine før de skulle til pressekonferansen og de forteller at alle venninnene sier de har faket orgasme.

– Guttene er usikre, og vi har ikke lyst til å knuse selvtilliten til noen, sier Tora.

– Halvparten i vennegjengen har ikke hatt orgasme ennå, selv om de har hatt sex i opptil fem år, forteller Mia.

Nøkkelen til orgasme

Manglende sexlyst er et økende problem blant kvinner og Christina Placht hos RFSU mener det er en klar sammenheng mellom sexlyst og orgasme.

– Iblant fokuseres det på utseendet i stedet for kroppslig nytelse. For at kvinner skal slippe å fake orgasme, må kunnskap om klitoris’ betydning tas på alvor. Kvinner skal kunne oppnå orgasme like ofte som menn, men da må måten å ha sex på omfatte direkte stimulering av klitoris. Det er nøkkelen til kvinners orgasme, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse