fbpx Ansatte i Orange Helse reagerer Hopp til hovedinnhold

Ansatte i Orange Helse reagerer

Leder av bedriftsklubben til Orange Helse i Bergen kjenner seg ikke igjen i «Astas» beskrivelser av hvordan det var å jobbe for Orange Group Baltic. Heller ikke verneombudet i Bergen hjemmesykepleie.

 Via Orange Helses administrerende ­direktør kom det to uttalelser fra ansatte i Bergen på e-post til Sykepleien. Den ene er fra hovedtillitsvalgt Daiva Martinaitiene som leder bedriftsklubben i Orange Helse. Den andre er fra verneombud Alona ­Boicuka i hjemmesykepleien. Ingen av dem kjenner seg igjen i påstandene som «Asta» har kommet med.

Fra bedriftsklubblederen:

"Dersom dette hadde vært tilfelle, så hadde jeg blitt kjent med det. Jeg og mange andre kollegaer som har jobbet mange år i bedriften synes påstandene er latterlige. Her fremstilles vi som noen idioter ved at vi fortsatt trives med å jobbe her i Orange Helse", skriver Martinaitiene.

Hun legger til:

"Under kurset hadde vi flere dager med informasjon fra bedriften. De forsøkte å forberede oss på den ­store overgangen vi ville møte i Norge. Vi snakket selvsagt om netto- og bruttolønnsforskjellene. For oss er dette vanskelig å forholde oss til i starten, og det var nødvendig at vi fikk denne informasjonen. I forhold til det å ­organisere oss, så er det nettopp det vi gjør! Sist bedriften sjekket var ikke Norsk Sykepleierforbund interessert i å inngå tariffavtale med bemanningsbyrå. Så at «Asta» oppfattet det slik hun skriver, er totalt mis­forstått fra hennes side. Det er synd om hennes uttalelser ødelegger for andre sykepleiere som ønsker å komme hit for å arbeide under ­kontrollerte omgivelser".

Fra verneombudet:

"Jeg har jobbet både som vikar i Orange Group Baltic og nå fast i Orange Helse. Vi er sterke mennesker som selv har valgt å jobbe i ­Norge. Dersom vi hadde blitt behandlet slik «Asta» sier, så hadde vi sluttet for lenge siden".

0 Kommentarer

Annonse
Annonse