fbpx – Hun er en uredd stemme i psykisk helsevern Hopp til hovedinnhold

– Hun er en uredd stemme i psykisk helsevern

Erfaringskonsulenten kommenterte den høye tvangsmiddelbruken ved sykehuset. Det ville ikke ledelsen ha noe av. Resultatet ble at hun sa opp stillingen. I går fikk Målfrid J. Frahm Jensen tildelt Tabuprisen 2015 fra Rådet for psykisk helse.

- Mistilliten mot meg ble stor, og jeg følte jeg stod svært alene mot åtti andre. Arbeidsforholdene ble veldig vanskelige, sa Målfrid J. Frahm Jensen i mai om hvorfor hun valgte å si opp stillingen sin som erfaringskonsulent ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

Hun er glad og beæret over å motta Tabuprisen, men ser ikke på det som en revansj mot psykiatrisk divisjon ved SUS.

Fantastisk og modig innsats

Frahm Jensen får ikke prisen utelukkende på grunn av sitt arbeid ved SUS.

- Hun har vært en uredd stemme for brukerne av psykiske helsetjenester. Hun har bidratt til oppmerksomhet mot mange tabuer innen psykisk helse med åpenhet om depresjon, angst, selvmordsproblematikk, spiseforstyrrelser, selvskading og tvang, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

- I mange år har Frahm Jensen arbeidet for at hennes egne erfaringer med hjelpeapparatet – både de dårlige og de gode – skal bidra til bedre hjelp for alle. Frahm Jensen har arbeidet for kvalitetssikring og redusert bruk av tvang, bedre rutiner for innsyn i journaler og bedre sikring av personlige opplysninger. Som erfaringskonsulent ved Stavanger Universitetssjukehus har hun gjort synlig behovet for at vi alltid må ha et klima for å kunne diskutere tvang og evaluere praksis, sier Gundersen.

Gi motivasjon til andre

Generalsekretæren håper prisen vil gi håp og motivasjon til andre i samme situasjon som Frahm Jensen, og påpeker viktigheten av å ha erfaringskonsulenter.

- De har en annen rolle enn fagpersoner har, fordi de selv sitter med en unik erfaring som pårørende eller pasient. Det gir en troverdighet som er gull verd i møte med andre pasienter, sier Gundersen.

Frahm Jensen slutter i sin faste stilling som erfaringskonsulent ved SUS 1. oktober, etter å ha vært ansatt der siden 2009.

- Men jeg kommer til å fortsette med å stille kritiske spørsmål og kjempe for pasienter og pårørende. De står mitt hjerte nærmest, sier hun.

Hun har i mange år vært en uredd stemme for brukerne av psykiske helsetjenester.
Tove Gundersen

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse