fbpx Hva visste vel jeg om slik familieplanlegging? Hopp til hovedinnhold
Mina Dorthea Horntvedt

Hva visste vel jeg om slik familie­planlegging?

Bildet viser Mina Dorthea Horntvedt i dag.

Jeg har to barn. To fine gutter.
Jordmor hadde jobbet hele natten, så jeg fikk beskjed om å hvile og vente. Jeg ble syk hjemme og gikk der i mange timer med veer. 
Svigermor var jordmor og hun var ute natt etter­ natt og tok imot unger. Denne natten spente­ de for hest og kjerre og ut igjen bar det, så hun var ikke til noen hjelp. Hun ba meg roe meg ned. 
Svigerinnen min fulgte meg til Tønsberg mødre­hjem og der gikk hun fra meg, slik at jeg ble alene. Mannen min spiller trekkspill og han var på spillejobb i Sande, så han hadde ikke tid til å bry seg om meg. 
Jeg hadde to lette fødsler, men hun ved siden av meg hadde holdt på i flere døgn og jeg så bare det hvite i øynene hennes. Klart man blir redd da. 
Jeg fikk de to guttene mine veldig tett. De er født i 1951 og 1952. Hva visste vel jeg om slik familie­planlegging? De bare kom, de. Vi bodde i annen etasje­ og jeg husker så godt hvor tungt det var å bære­ sønnen min som var en kraftig plugg. Slik holdt jeg på å bære da, en tung unge på armen og en minst like tung inni magen. Huff, det var tider det. Livet føltes tungt og strevsomt.

Bildet viser sønnene til Mina Dorthea Horntvedt som barn.
Bildet viser Mina Dorthea Horntvedt med mann og barn på 1950-tallet.
Bildet viser Mina Dorthea Horntvedt som ung med en av sønnene på fanget.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse