fbpx Innstilt på moderat oppgjør Hopp til hovedinnhold
Lønnsoppgjøret 2015:

Innstilt på moderat oppgjør

– Mellomoppgjøret i kommunal sektor må bidra til at lønnsgapet ikke øker ytterligere, var meldingen fra Unios forhandlingsleder da kravene i KS-sektoren ble presentert i dag.

Unio erkjenner at det ikke er rom for de store tilleggene i år, utover de sentrale lønnstilleggene som allerede ble avtalt i hovedoppgjøret i 2014 for mellomoppgjøret 2015. Krav fra Unio i årets mellomoppgjør er en lønnsutvikling for lærere, barnehagelærere, sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og andre med høyere utdanning, som er på linje med lønnsutviklingen for kommunale ledere og andre grupper som bare forhandler sin lønn lokalt.

Oppgjøret i kommunesektoren omfatter nærmere 30 000 sykepleiere. 

Ser mot hovedoppgjøret 2016

Lønnsgapet mellom grupper med høyere utdanning i kommunal sektor og tilsvarende grupper med like lang utdanning i privat sektor er svært stor og økende. Unio krever at dette lønnsgapet reduseres i 2016

– Det må mer lønn til for at kommunene skal greie å rekruttere og beholde kunnskapsrike ansatte med høy utdanning. Et krafttak for bedre lønn fra 2016 må til for å sikre nødvendig kompetanse og dermed kvalitet i det kommunale tjenestetilbudet, sier forhandlingsleder Ragnhild Lied i Unio kommune i en pressemelding..

Les: Kvinnelønna synker

Les: Velutdannede lønnstapere

Les: Likelønnsfloppen

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse