fbpx Kommunejordmor kåret til «Årets jordmor» Hopp til hovedinnhold

Kommunejordmor kåret til «Årets jordmor»

Elleve nybakte mødre i Surnadal kommune mener deres jordmor Wenche Evensen Berg fortjener tittelen «Årets jordmor». Den fikk kommunejordmora.

«Årets jordmor» er en pris som deles ut av Barnemagasinet BAM i samarbeid med Libero. I år ble den delt ut for 16. gang. Til grunn for kåringen ligger innsendte historier fra gravide og nybakte foreldre, hvor de forteller om sine uforglemmelige møter med jordmoren sin.

Viktig for lokalsamfunnet

Blant de rundt 60 foreslåtte jordmødrene fra hele landet, gikk prisen i år til kommunejordmor Wenche Evensen Berg (46) i Surnadal på Nordmøre i Møre og Romsdal.

– Årets kåring setter fokus på svangerskapsoppfølging i distriktene og hvor viktig et enkeltmenneske kan bli for et lokalsamfunn, i takt med en stadig sterkere sentralisering av fødetilbudet i Norge. En faglig dyktig og brennende engasjert jordmor har hatt alt å si for at gravide og fødende i Surnadal kommune har blitt sett og fulgt opp på en trygg måte, heter det blant annet i begrunnelsen.

Mari Midtstigen, redaktør i Barnemagasinet BAM, synes det er flott å kunne gi prisen til en jordmor som gjør så mye for så mange.

– I takt med at fødetilbudet i Norge stadig sentraliseres må kommunejordmødre være forberedt på det meste i sin jobbhverdag, for eksempel uplanlagte hjemmefødsler eller barn som kommer til verden på vei til sykehuset, sier hun.   

– Dette er en hyllest til en brennende engasjert jordmor som ser alle de gravide i den lille bygda si, og en feiring av hennes daglige innsats for lokalsamfunnet.

Hun er best

De elleve mødrene har gått på svangerskapsforberedende kurs hos den populære jordmoren, og holder barseltreff annenhver uke.

– På et halvt år har det ikke hendt på et eneste treff at vi ikke har kommet inn på hvor glade vi er for at vi hadde Wenche mens vi gikk gravide, og hvor trist det er å ikke skulle dit hver fjerde uke lengre, forteller Marit Granhus Langli til bam.no. Langli er en av mødrene som nominerte Berg.

Hun og de andre mødrene er veldig glad for at jordmoren vant prisen.

– Vi reagerte med enorm glede, samtidig som vi var langt mindre sjokkerte enn hovedpersonen selv. For oss er det nærmest selvsagt at hun er best, sier Langli.

– Hun er et strålende eksempel på hvor viktig et enkeltmenneske kan bli for et lite sted. Wenche skaper trygghet hos de gravide kvinnene ved å være en dyktig, rolig og tilstedeværende jordmor, ifølge de elleve nybakte mødrene.

Verdsetter rosen

I tillegg til diplom, heder og ære, består prisen i et reisegavekort på 10 000 kroner. Ellers er tittelen Årets jordmor 2014 til odel og eie, og vil for alltid være et synlig bevis på hvor mye hun betyr.

 – Jeg fikk også gratulasjoner og en fin figur til å pynte kontoret med av Jordmorforbundet NSF, noe som også kommer svært godt med, ler hun.

Selv om hun setter umåtelig stor pris på alt dette, er det likevel selve nominasjonsbrevet hun setter aller mest pris på.

– De er så utrolig dyktige disse damene, og det er alle de fine historiene og omtalene som de har skrevet i nominasjonsbrevet jeg setter aller mest pris på, så all ros til dem! Surnadal kommune fortjener også ros, som har en jordmor i 100 prosent stilling, slik at jeg kan lytte til dem og følge dem opp slik som jeg bør og som de fortjener, sier hun til driva.no.

Surnadal kommune fortjener også ros, som har en jordmor i 100 prosent stilling.
Wenche Evensen Berg

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse