fbpx Kommunalsjef ble årets helseleder Hopp til hovedinnhold

Kommunal­sjef ble årets helseleder

Karsten Dideriksen er årets helseleder. Han roses blant annet for at Ål kommune og Hallindal sjukestugu er blitt et eksempel på god samhandling.

Kommunalsjef for helse- og omsorgsektoren i Ål kommune i Hallingdal, Karsten Dideriksen, ble i dag kåret til årets helseleder 2015 .

Kåringen skjedde på NSHs Lederkonferanse i Oslo.


God på samhandling

Dideriksen får prisen fordi han er – og har vært - en pådriver for det interkommunale samarbeidet i Hallingdal, og samhandler tett med nabokommuner, Vestre Viken HF og Ringerike sykehus om å realisere samhandlingsreformen.

Ål kommune er vert for Hallingdal sjukestugu som Sykepleien har skrevet om tidligere.


Satser på forskning

Videre i juryens begrunnelse står det at kommunalsjefen har gjort sitt for at det er blitt god kobling mellom helse- og omsorgstjenestene i Ål kommune og utdanningsinstitusjonene i distriktet. Dideriksen har satt forskning på dagsorden i kommunehelsetjenesten.

- Hans innsats er en viktig årsak til at Ål bu- og behandlingssenter siden 2008 har hatt status som Utviklingssenter for sykehjem i Buskerud, med ansvar for å drive fagutvikling, forskning og kompetanseutvikling innen kommunale helse- og omsorgstjenester, skriver juryen.


God leder

Dideriksen fremheves også som en viktig rollemodell for sin ledergruppe.

- Han viser tillit, gir ansvar og støtte til sine medarbeidere, slik at medarbeiderne får økt tro på egen kompetanse. Han er en kreativ og løsningsorientert leder som holder orden i eget hus, og han har en egen evne til å snu situasjoner som kan virke håpløse, ifølge juryen.


Blir hørt

Siden Dideriksen ble ansatt som helse- og sosialsjef i 2002, har han utviklet en lederkultur som skaper trygghet og tillit i organisasjonen.

- Han involverer fagfolk og politikere. Hans kommunikasjonsevner gjør at han blir lyttet til på alle nivåer i helsetjenesten. Han klarer å formidle de store, overordnede utfordringene, så vel som det nære og lokale, sier juryen. 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse