fbpx Et tastetrykk unna Hopp til hovedinnhold
Ny nettbrett-utgave av Sykepleien

Et tastetrykk unna

Fra og med i dag kan du laste ned vår ferske august-utgave på iPad og Android.

Rett før sommeren lanserte Sykepleien sin nye nettbrett-satsning. Ved å laste ned Sykepleiens app fra Appstore (eller Google Play for Android) får medlemmener i Norsk Sykepleierforbund gratis tilgang til nye utgaver av tidsskriftet så snart de foreligger. De som har lastet ned appen i sommer vil få et såkalt pushvarsel som forteller at det nå foreligger en ny utgave. Andre må først laste ned selve appen. Etter at utgaven er nedlastet, trenger man ikke lenger nettilgang for å kunne lese den.

Nettbrettutgaven av Sykepleien er e n digitalisert og interaktiv utgave av papirversjonen. Den vil foreligge før papirutgaven kommer i posten og gi en helt ny og bedre leseopplevelse.

– Vi har nå muligheten til å formidle historier og dele fagkunnskap på en mer levende måte. Flere bilder, infografikk, lyd og filmsnutter, samt en god og engasjerende leseropplevelse har vært blant målene, forteller prosjektleder Ellen Morland i Sykepleien.

 

- Endelig

I underkant av 3 000 personer lastet ned den første nettbrettutgave før sommeren. 
"Fantastisk leseformat! Mer av dette", skrev "Happybjarne" i en kommentar på Apple Appstore.

"Dette er både brukerteknisk og lesemessig svært nærme det perfekte".
Sykepleier Tormod Aarlott Digre mente på samme sted at "Denne appen er virkelig god. En av de beste magasinappene jeg har sett."
"Endelig en lettvint måte å lese Sykepleien på", noterte Kristian Skjellet.

Fra og med i dag foreligger altså den ferske august-utgaven.

 

- Sterk historie

Hovedsaken i denne utgaven er historien om Wenche Rønning.

Wenche var bare syv år da hun i 1967 ble innlagt på Ullevål sykehus i Oslo for kreft. Datidens sykehusregime gikk ut på at barn i store perioder ble overlatt til seg selv, uten mulighet til nærkontakt med verken foreldre eller pleiere. Far og mor fikk bare komme en gang i blant, og personalet tenkte mer på behandling enn på nærkontakt.  Opplevelsen ble et mareritt for Wenche Rønning.  Nå, nesten 50 år etter, beretter om det hun opplevde som barn og hvordan dette preget henne senere som voksen. Det er en sterk historie, sier Tholens. I samme artikkel kommer også en sykepleier som jobbet på Ullevål den gang, til ordet. Hun forteller om et sykehusregime som var vanskelig å bryte med for vanlige sykepleiere. Ledelsen - legene - bestemte.

 

Sekundærtraumatisering

Nettbrettutgaven inneholder ellers en artikkel der helsepersonell og fagfolk snakker om såkalt sekundærtraumatisering. Sykepleiere som jobber med personer i tunge kriser, får ikke bearbeidet sine følelser og opplever å bli utbrent. Sekundærtraumatisering kan forebygges, men det krever en bevisst holdning.

Utgaven inneholder ellers et intervju med sykepleier og bokforfatter Runar Bakken om alderdom og døden, og med filmskaper Petter Vennerød om personer som er født "i feil kropp". I et portrett beretter Faduma Hassan, en somalsk sykepleier som vokste opp i Norge, om sitt nye liv i hjemlandet.

En fersk undersøkelse om hvordan det oppleves å være hovedtillitsvalgt i en norsk kommune viser at mange har vurdert å slutte, men også at det er en givende og meningsfull jobb.

 

Gratis for medlemmer

Medlemmer i Norsk Sykepleierforbund har altså gratis tilgang til utgavene i appen. De kan logge seg inn ved å bruke sitt medlemsnummer. For andre var kun første utgivelse før sommeren gratis. Nye utgaver koster 49 kroner per utgave.

Om nettbrett-satsningen blir en suksess, skal medlemmer i NSF fra 2015 kunne velge om de fortsatt vil motta både papirutgaven i posten og nettbrettutgave - eller kun den utvidede nettbrettutgaven.

På appen finner du også et arkiv over tidligere utgaver av Sykepleien, tilbake til januar 2013. Disse kan lastes ned i Pdf-format

Til høsten åpner tidskriftet nye nettsider for desktop og mobil.

Målet er å få like mye lesetid på digitale plattformer

0 Kommentarer

Annonse
Annonse