fbpx Vil ha aldersgrense Hopp til hovedinnhold

Vil ha aldersgrense

Jenny Klinge er i mindretall når hun ønsker 18-årsgrense for omskjæring.

I går behandlet Stortinget lovforslaget om å tilby slik omskjæring på norske sykehus. En samlet helse- og omsorgskomité støtter forslaget, og det gjorde også de aller fleste som gikk på talerstolen. Selv om flere understreket at saken var politisk og etisk krevende.

Med dette lovforslaget blir omskjæring regulert av lov og det vil bli straffbart å utføre uten lege til stede.

De eneste kritiske røstene kom fra Senterpartiet. Partiets representanter i helse- og omsorgskomiteen støtter lovforslaget, men Jenny Klinge og Heidi Grini foreslår å innføre en aldersgrense på 18 år. De har med seg partifelle Anne Tingelstad Wøien.

Jenny Klinge mener det å bli utsatt for omskjæring uten å kunne samtykke er et overgrep. Aldersgrensen bør være 18 år, samme grense som å få lov til å kjøre bil, få kjøpe alkohol og forstørre brystene.

Heidi Grini sa hun ikke hadde samvittighet til å stemme for flertallets forslag. Hun skulle ønske flere ville stå opp for rettighetene til barna.

Anja Hetland Smeland, leder i Barnesykepleierforbundet, sier det er veldig synd politikerne ikke hører på fagpersonell og at barnas beste ikke er ivaretatt.

– I denne saken er barna ikke blitt hørt og tatt på alvor, sier hun.

 

Les mer: Helse- og omsorgskomiteens innstilling

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse