fbpx Sykepleierforbundet har et PR-problem Hopp til hovedinnhold

Sykepleierforbundet har et PR-problem

Hjertevarme og englevinger blir for snevert.

Hvis NSF ønsker økt rekruttering til yrket må de kommunisere et bilde av sykepleie som mer enn bare omsorg og hjertevarme.

Profesjonell nestekjærlighet og respekt for det enkelte menneskets liv og integritet er grunnpilaren, men sykepleie er et dynamisk yrke basert på medisinsk fagkunnskap og handlekraft.

Norsk Sykepleierforbund, NSF, klarer ikke å formidle dette. De lanserer stadig reklamekampanjer som feiler i å beskrive kompetansen som kreves i sykepleieryrket.

 

Med stolthet i vrangstrupen

Siste reklamestunt var animasjonsfilmen « Robonurse», med et budskap om at sykepleiere er uerstattelige; en robot kan ikke tørke tårer og gi en klem.

Kampanjen «Snart finnes det bare engler i himmelen» viste en kvinnelig sykepleier i kledd englevinger (Sykepleiere, som jo er engler, orker snart ikke å jobbe mer).

I låten « Hjertetru» som NSF fikk laget i forbindelse med 100-års jubileet til forbundet i 2012, synges det med varm stemme at «den hvite drakten gløder» og «Gjennom skya og himmelen og sola som snur var du den som ga hjertet tru».

I #stoltsykepleier-kampanjen på Instagram ble sykepleiere oppfordret til å bilder som symboliserte NFS' slagord «tydelig, modig og stolt». Vinnerbildet var av en bukett rosa roser, et navneskilt med et hjerte og et hjerteformet søster-ur i (uekte) diamanter. Fagkompetansen drukner totalt i hjertevarme og englemetaforer.

«Fåutfingern»-kampanjenviste kvinnelige sykepleiere med pekefingeren ut av buksesmekken. For å illustrere et tolket krav om en penis for å få høyere lønn. «Bartekampanjen» - illustrert med en tegnet bart på kvinnelige sykepleiere i samme henseende (Må vi bli menn for å få høyere lønn?).

Kampanjene sier ingenting om kompetansen til oss som fagfolk som grunn til lønnsøkning.

Vi er sykepleiere med et PR-problem.

 

Ekspanderte ansvarsområder

I takt med utviklingen innen medisin, kirurgi og teknologi har også sykepleierens ansvarsområder ekspandert. Sykepleierens vurdering- og handlingsevne bidrar direkte til pasientens behandlingsresultat.

Det er sykepleieren som setter hastighetsgrad på dine symptomer når du ankommer legevakten. Det er sykepleieren som setter hastighetsgrad på dine symptomer når du ankommer sykehusets akuttmottak. Det er sykepleieren som tar telefonen når du ringer 113. Det er anestesisykepleieren som gir deg narkose under operasjonen. Det er operasjonssykepleieren som holder tarmene dine når kirurgen skjærer vekk svulsten. Det er intensivsykepleieren som styrer den kontinuerlige adrenalin-infusjonen hjertet ditt trenger for å slå.

Det er jordmoren som tolker hjerterytmen til ditt ufødte barn. Det er barnesykepleieren som skifter på sårene til din brannskadde datter. Det er helsesøsteren som gir tenåringssønnen din råd om prevensjon. Det er hjemmesykepleieren som doserer alle medisinene til bestemoren din. Det er sykepleieren som blander cellegift-medisinen til søsteren din. Det er sykepleieren som gir søsteren din smertestillende når palliativ behandling er det eneste som gjenstår. Det er sykepleieren som tar prøver for å finne ut hva slags narkotika din bevisstløse bror har tatt.

Det er sykepleieren som fyller ut søknadsskjema til kommunen slik at bestefaren din får hjemmesykepleie. Det er sykepleieren som håndterer dialysemaskinen du er avhengig av for å leve i påvente av organdonasjon. Det er sykepleieren som gir deg opplæring i bruk av immunsuppressiva tabletter slik at kroppen din ikke støter ut ditt nye organ.

 

Hjertevarme og englevinger blir for snevert

Sykepleieren jobber pasientnært og helhetlig. Legen er ofte avhengig av sykepleierens evne til å observere relevante symptomer hos pasienten samt kompetanse i korrekt utførelse av tiltak for å sikre kvalitet i behandlingen og et godt resultat. Sykepleieren har en forventet og nødvending kunnskap innen sitt felt i tillegg til praktisk mestring av stadig mer avansert teknologisk utstyr. En dyktig sykepleier sparer Helse-Norge enorme summer gjennom forebygging og effektiv, forsvarlig og korrekt behandling.

Opprettholdelse av verdighet og integritet hos pasienten er grunnleggende verdier ved sykepleie og aspekter jeg personlig setter svært høyt. De aller fleste sykepleiere utfører jobben sin med empati og omtanke for pasienten og tilstreber personlig tilretteleggelse og ivaretakelse, men hvis et varmt blikk og en hånd på kinnet var det eneste som behøvdes kunne vi like godt hentet inn snille hvem-som-helst for å praktisere yrket vårt. NSF sitt fokus på hjertevarme og englevinger gir nettopp dette inntrykket.

 

Barmhjertighetsskallets tid er forbi

NSF og forbundsleder Eli Gunhild By krever lik lønn for arbeid av lik verdi, men klarer ikke å kommunisere annen verdi enn omsorg.

Ved å fremheve uselviskhet undergraver de sykepleiernes fagkompetanse og frarøver de dermed anerkjennelse for arbeidsoppgavene de faktisk utfører og den viten som kreves for å gjennomføre disse oppgavene forsvarlig.

Barmhjertighetsskallets tid er forbi. Hvis NSF ønsker økt rekruttering til yrket (derav også økt antall menn) og høyere lønnsnivå til sine fagorganiserte må de tilstrebe å profilere et tydeligere bilde av sykepleie. Sykepleiere er ikke uerstattelige fordi de er omsorgsfulle – de er uerstattelige fordi de har fagkunnskap og gjennomføringsevne.

NSF gjør en formidabel innsats ved forhandlingsbordet, og det er en økt satsing på fag og forskning innad i forbundet. Da er det forunderlig at de ikke formidler fagkompetanse og ansvar også utad. NSF må yte sine medlemmer rettferdighet og revurdere sin kommunikasjonsstrategi.

 

Innlegget ble først publisert på NRK Ytring30. mai