fbpx NSF og Spekter enige sentralt Hopp til hovedinnhold

NSF og Spekter enige sentralt

3,5 prosent i lønnstillegg og 80 prosent lønn under videreutdanning. Spekter og NSF er enige. Det blir foreløpig ingen streik, men nå skal det forhandles lokalt.

Norsk Sykepleierforbund og Spekter ble enige om at sykepleiere og spesialsykepleiere får et generelt tillegg på 3,5 prosent.
Sykepleiere som tar videreutdanning skal ha minimum 80 prosent lønn. I tillegg skal sykepleierne få tilbud om hel stilling etter endt videreutdanning.

- Det er vi fornøyd med, sier Eli Gunhild By.

Minstelønnssatsene er også hevet med 3,5 prosent. 10-årstrinnet heves mer, med 22 000 kroner for sykepleiere og 25 000 kroner for spesialsykepleiere og jordmødre.


Ulempetillegg

Men NSFs forbundsleder er ikke helt fornøyd.

- Vi er skuffet over at vi ikke har fått uttelling for kravet om økte ulempetillegg. Vi ønsket en omgjøring av lørdags- og søndagstillegg til prosentvise tillegg, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

 

 

 


Videreutdanning

Eli Gunhild By er fornøyd med at sykepleiere minimum skal ha 80 prosent lønn under videreutdanning.

- Dette er viktig fordi sykepleierne da fortsatt regnes som arbeidstakere og ikke mister rettigheter, sier hun.

I tillegg sier forbundsledern det er en seier at de oogså har fått inn i avtalen at sykepleiere skal få tilbud om 100 prosent stilling når de har fullført videreutdanningen.

NSF klarte imidlertid ikke å bli enige med Spekter når det gjelder å få på plass en egen stillingskode for mastergrad.

- Det er vi skuffet over, sier hun.


Lokalt

Hva oppgjøret innebærer av total økonomi, blir ikke klart før partene lokalt er ferdig med sin del av prosessen.

- Først da kan vi gjøre opp endelig status, sier By. 

Forhandlingene fortsetter nå lokalt på helseforetakene rundt om i landt. Frist for når forhandlingene skal være gjennomført, er ikke avtalt ennå.

Eli Gunhild By håper at den gode tonen forhandlingene sentralt har blitt ført i, kan fortsette lokalt.

– Gode prosesser med reelle forhandlinger er nøkkelord for meg, avslutter By.

Her kan du lese avtalene som Spekter og NSF er enige om:

Protokoll A2 - Spekter helse
Protokoll A2 - Lovisenberg

 

Spekter

Spekters Anne-Kari Bratten sier i en pressemelding at hun er fornøyd med å ha kommet i mål med de sentrale forhandlingene med NSF.

- Vi har hatt en konstruktiv og god forhandlingsprosses med NSF. Nå er det opp til partene på det enkelte helseforetak å gjennomføre lokale forhandlinger tilpasset virksomhetenes behov og i tråd med resultatet i frontfaget, sier Bratten.

 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.