fbpx Enighet i staten Hopp til hovedinnhold
Tariffoppgjøret 2014:

Enighet i staten

Partene i det statlige tariffoppgjøret kom i formiddag til enighet om et generelt tillegg på mellom 8 000 og 24 000 kroner.

– Dette er ikke et godt oppgjør for Unio, men det er samtidig ikke så dårlig at vi valgte å streike, sier forhandlingsleder for Unio i staten, Sigrid Lem.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) har i underkant av 1 500 medlemmer i det statlige tariffområdet. De største medlemsgruppene er på arbeidsplasser knyttet til høgskoler og forsvaret. I tillegg har NSF medlemmer som er ansatt i departementer, direktorater, fylkesmannsembeter, NAV, Bufetat, mm.

Les:  Riksmeklerens møtebok i staten

 

Ramme på vel 3,3 prosent

Unios medlemmer i det statlige tariffområdet får et generelt tillegg mellom 8 000 og opp til 24 000. Det generelle tillegget er gitt som en kombinasjon av krone og prosent. Totalrammen på oppgjøret er på drøyt 3.3 prosent.

– Profilen på det generelle tillegget passer Unios grupper, understreket Sigrid Lem rett etter at meklingen var i havn.  
Unio fikk gjennomslag for en klausul som gjør at det skal tas en gjennomgang av grunnlagsmaterialet for mellomoppgjøret i 2015. Eventuell mindrelønnsutvikling tas hensyn til i oppgjøret i 2015. I tillegg ble det gjort noen få sentrale justeringsgrep. Resultatet innebærer dessuten en stor lokal pott.

– Vi valgte ikke å gå til streik, når de andre hovedsammenslutningene ville akseptere, sier forhandlingsleder Sigrid Lem.
Nå er det medlemmene som skal ta stilling til resultatet gjennom uravstemning.

Les: Fakta om Unio stat

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse